mix marketing

Finantarea in mixul de marketing

Si finantarea este poate unul dintre cele mai evidente functii ale mixului de marketing. Trebuie sa investesti in prima instanta pentru a obtine profit. O companie are nevoie de suficienta finantare pentru publicitate si pentru promovarea produsului  sau a serviciului sau. In termeni corporatisti, acest lucru este denumit „fonduri de marketing”.

Trebuie sa existe suficienti bani disponibili pentru marketing si pentru promovarea produselor in cadrul televiziunii, in ziarele scrise sau online, prin pamflete, fluturasi publicitari, la radio, pe Internet si asa mai departe.

Odata ce produsul incepe sa castige ceva popularitate, compania trebuie sa cheltuiasca mai mult  pentru a-si face produsul  sa para mai disponibil si accesibil lumii intregi, mai atractiv si mai de dorit. Cei din companie pot sa ofere discounturi sau sa reduca costurile anumitor produse ori chiar sa aiba o anumita politica a anumitor produse gratis oferite la achizitionarea altor produse ale companiei.

Sa presupunem ca o companie decide sa se bazeze in mod exclusiv pe  publicitatea online. In acest caz, fondurile de marketing vor fi restrictionate in crearea unui site web, folosirea altor site-uri web pentru promovarea produselor si serviciilor. Odata ce produsul devine popular, compania poate sa puna deoparte niste fonduri ca sa atraga consumatorii.

De exemplu, daca este vorba despre o companie de cursuri online, acestia pot sa ofere materialul de invatat si cartile electronice gratis la inregistrarea pe site a primilor 10 oameni care isi doresc acest lucru. Acest lucru va atrage mai multi useri interesati, va ajuta la cresterea traficului de clienti, va ajuta compania sa isi castige popularitatea si de asemenea va ajuta clientii sa decida  daca sunt cu adevarat interesati de acest iste sau nu.

Si managementul informatiilor de marketing este la fel de important ca si parte din mixul de marketing. Aceasta functie implica intelegerea publicului tinta. Implica de asemenea si intelegerea intereselor clientilor, nevoile acestora si dorintele lor care trebuie sa fie mai presus de orice.

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus