Vreme buna, vreme rea

Vremea asta e cum vrea ea. Bineinteles, nu prea avem de ce sa ne plangem avand in vedere faptul ca la numai cateva zile de caldura mai mare, am inceput deja sa ne plangem. Unii vor ventilatie, altii haine scurte sau chiar deloc, altii piscine si mare chiar daca vremea concediilor inca nu a inceput. Cum ne descurcam? Ei bine usor, cand ploua ne luam umbrele si haine mai groase, cand e cald, umblam dupa sucuri reci si 3in 1 cu apa rece. Totusi, ce se intampla cu vremea? De ce ajungem sa nu avem iarna de Craciun si de Anul Nou si sa avem de Paste?

De ce tari ca America au parte de ninsoare daca pe la ei zapada nu a mai fost de peste 20 de ani? Raspunsul este simplu: noi oamenii, prin toate actiunile industriale pe care le intreprindem stricam ordinea lucrurilor in natura. O slabim de toate puterile, o dam peste cap, o intoxicam, nu mai avem nevoie de ea.

Ei bine, cam din cauza asta avem doua saptamani de primavara in toata puterea cuvantului dupa care inca o luna de iarna ca in Siberia ca doar asa s-a intamplat anul acesta. Natura isi schimba cursul, nu mai are ordinea care obisnuia sa o aiba. Anotimpurile, cele patru pe care le cunosteam in Romania mai raman doar cu numele.

Tin minte ca acum foarte multi ani, fiecare anotimp era in toata puterea cuvantului, exact asa ca dupa calendar. Astazi insa, nu mai este nici pe departe asa. Totul este un factor, de la defrisari si exploatari la fiecare masina in plus care iese de pe portile producatorilor in domeniu.

Ar trebui sa ne oprim? Sincer, nu prea avem cum insa avem cateva lucruri pe care inca le putem face, in familia noastra, in orasul si in tara noastra. Sa avem mai multa cumpatare si mai multa grija.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus