braco-ventilatoare.ro

Ventilatie la superlativ – ce inseamna ventilatoare industriale

Pentru acasa solutiile in materie de ventilatie sunt destul de simple: nu ai de facut decat sa gasesti un sistem de aer conditionat potrivit, ori cumperi cateva ventilatoare si le plasezi in puncte strategice in locuinta. Asa scapi de aerul viciat si mentii un flux de aer constant si racoros in camere. Atunci cand vine vorba de hale industriale, spatii comerciale intinse pe suprafete mari sau de institutii, simple ventilatoare sau instalatii de aer conditionat pur si simplu nu fac fata cerintelor.

Gama de ventilatoare industriale isi intra astfel pe deplin in rol, oferind in functie de situatie necesarul de debit de aer. Tipologia ventilatoarelor industriale caracterizeaza ceea ce inseamna ventilatie la superlativ, indiferent de cerinte.

Divizata in principal in doua mari categorii, gama ventilatoarelor industriale cunoaste si o categorisire mai specifica, in functie de puterea oferita sau de tipul de sistem de ventilatie. Cele mai frecvente astfel de solutii in materie de ventilatie sunt sistemele ce folosesc tubulatura. Intregi retele de tuburi pentru evacuarea si reimprospatarea aerului devin astfel necesare, impreuna cu ventilatoarele axiale specifice. Putem vedea astfel de sisteme de ventilatie in mari hipermarketuri sau in institutii publice, unde tot timpul se pastreaza un aer proaspat si racoros, alaturi de o temperatura optima.

Aparte de sistemele de ventilatie prin tubulatura se face remarcata o alta sectiune a ventilatoarelor industriale si anume ventilatoarele axiale de perete. In acest caz tubulatura nu exista iar ventilatoarele sunt montate direct pe perete sau incorporate in cadrul ferestrelor – dupa caz.

In situatia in care nici ventilatoarele axiale de perete si nici cele de tubulatura nu sunt potrivite, se poate opta pentru ventilatoare centrifugale. Acestea functioneaza la presiuni de la cele mai joase pana la cele mai inalte, oferind debite de aer foarte mari, ce pot fi atinse prin montarea ventilatoarelor in serie.

O solutie combinata o reprezinta ventilatoarele de acoperis. Acestea pot fi vazute la sali de sport, fabrici si hale de productie si dispun de rotoare axiale sau centrifugale, dupa specificatiile dorite de client. Din nou ventilatia la superlativ se face simtita – debitele de aer oferite de astfel de ventilatoare depasesc cu mult alte solutii in materie de ventilatie.

In esenta, ventilatoare industriale inseamna indeplinirea cu succes a misiunii ventilatiei la scara macro. Indiferent de scopul vizat – fie ca este vorba de inlaturarea aerului viciat si aerisire ori de transportul de gaze intre diferite incinte – aceste ventilatoare industriale multumesc de fiecare data exigentele.

 

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus