GazonulDaca esti destul de norocos incat sa detii un sistem automat de stropitori sau chiar daca iti uzi gazonul manual, am acest sfat, ia-o usor cu udatul. Din cauza ca sistemul de stropitori merge in Aprilie, nu inseamna ca iarba are nevoie de apa. De fapt, iarba ar putea sa nu aiba nevoie de apa pana in luna iulie sau august, asa ca de ce sa irosesti bani pe apa si electricitate, in timp ce strici gazonul?

Nu il configura si il uita

Multi detinatori de casa si pamant, au o companie care se ocupa cu acest lucru, asa ca nu se pune cazul de a-ti uita sistemul de stropitori aprins. De exemplu eu am colaborat cu o firma amenajare gradina cluj, ce m-au ajutat sa nu uit sistemul de stropitori aprins. Multe dintre aceste sisteme totusi au detectoare de ploaie, ce vor inchide sistemul in cazul in care se iveste o ploaie.

Sistemele de stropitori automate ar putea parea intimidante, dar sunt relativ simple de folosit si daca un detinator de casa nu vrea sa se chinuie cu el. Poti apela la o companie de irigatii pentru a regla aceste sisteme pe timpul sezonului. Gazonul are nevoie de mai putina apa in primavara si in toamna, decat ar avea nevoie in caldura verii de exemplul.

Trebuie sa stii ceea ce vrea iarba.

In timp ce gazonul ar putea sa infloreasca cu o multime e apa, adevarul este ca nu are nevoie de atat  de multa apa in plus pentru a ramane sanatoasa si bogata. Iarba de pe gazon este mai bine adaptata sa supravietuiasca majoritatea ploilor si atata timp cat folosesti specia de iarba potrivita pentru regiunea geografica, probabil nu ai nevoie de a adauga irigatie suplimentala la gazonul tau pana in partea fierbinte si uscata a verii.

Noi si imbunatatite soiuri de iarba sunt constant introduse pe piata si multe caracteristici toleranta la seceta ca o caracteristica dorita. Sunt o multime de tipuri de ierburi care pot supravietui cu foarta putina apa si iti poate furniza un gazon frumos.

Trebuie sa stii cand sa uzi

Uita-te la meteo. Va ploua maine ? Nu uda in aceasta seara. A plouat ieri? Nu uda in seara asta. Este Aprilie sau Octombrie? Uita-te la profilul pamantului, ai putea sa nu fii nevoit sa uzi. Majoritatea gazonurilor au nevoie de apa in plus doar in timpul verii sau in perioadele extinse ale acesteia fara ploi naturale.

De Admin