Toate incercarile tale de a micsora nota de plata si de a nu te desparti de catre banii tai, sunt spulberate de trucurile inteligente pe care le folosesc restaurantele pentru a te face sa cheltuiesti mai mult fara ca tu sa-ti dai seama macar. Cuvantul „despartire” induce instantaneu o stare de tristete in interiorul noastru, insa atunci cand vine vorba despre despartirea noastra cu banii facuti din greu prin munca bruta, ne poate induce chiar si depresie.

Nu conteaza cat de atent esti atunci cand vine vorba despre vorba despre analiza meniului si a preturilor, pana la urma tot vei ajunge sa platesti de cel putin trei ori mai mult pe ceea ce ai consumat, decat ar fi trebui sa platesti. De ce de trei ori? Pentru ca in mod normal, din tot ceea ce platesti, o treime merge catre platile pentru servicii, o treime pentru intretinere si cel putin o treime este profitul. Exista chiar si mai multe surprize pentru tine care te vor ajuta sa-ti deschizi ochii. Te vor ajuta sa treci peste trucurile psihologice pe care le folosesc restaurantele. Imagineaza-ti ca intri intr-un restaurant si vei observa cum angajatii vor incerca sa-ti ia pana si ultimul banut pe care il ai la tine.

De indata ce ai intrat intr-un restaurant si te uiti innebunit dupa un loc in care sa stai, un chelner va veni la tine si iti va oferi un sfat in legatura cu locul unde sa stai. Tu vei aprecia gestul si vei fi fericit. Vei crede ca acesta ti-a oferit locul de langa geam fara un motiv ascuns, insa trebuie sa stii ca aceasta este o strategie folosita pentru ca restaurantul sa para mereu plin si ocupat de afara. De asemenea, te va face mereu sa cumperi ceea ce este mai scump, pentru a nu te face de ras in fata partenerilor tai.

De Admin