Cu timpul pierderea parului este o chestiune normala cu care se confrunta atat barbatii cat si femeile. Cazurile de calvitie apar si atunci cand se coreleaza cu alte probleme de sanatate sau cu o gena mostenita, deci nu tine numai de varsta inaintata. O solutie eficienta pentru asta este transplantul de par care desi nu este o operatie dificila nu este accesibila tuturor si mai cu seama nu vine ca o metoda la indemana. In curand insa asta va tine de domeniul trecutului caci cercetatorii sunt mai aproape de a gasi o solutie eficienta.

Columbia University Medical Center din New York si de la University of Durham au colaborat pana cand au ajuns la performanta de a dezvolta noi foliculi pentru ca parul sa creasca din nou. Si acesta este doar inceputul, un prim pas insa care sa conteze in ceea ce priveste tratamentele ce se pot dezvolta pentru a preveni sau a trata calvitia.

Procedura pare una destul de simpla, aparent. Cercetatorii au recoltat celule ce se gasesc la baza firului de par, le-au multiplicat si le-au implantat in noi grefe de piele. Celulele, care se numesc papile dermie, au fost recoltate de la 7 persoane. Desi nu s-a declarat 100% un succes caci doar in 5 din cele 7 cazuri a existat si un rezultat pozitiv, acela de a creste parul din nou in noii foliculi.

Partea pentru care cercetatorii se bucura nu este numai pentru faptul in sine care demonstreaza ca exista o sansa pentru a se dezvolta tratamente care pot face efectul de calvitie sa fie reversibil. Acestia sustin ca in momentul in care totul va deveni o realitate, dupa ce se va imbunatati si tehnica procedura-sub orice forma va fi ea- va putea fi accesibila publicului larg. Daca transplantul de par este cel care diferentiaza publicul acest lucru nu va mai fi la fel din punct de vedere financiar.

De Admin