Totul despre panouri radiante infrarosu

Panourile radiante infrarosu sunt niste corpuri care au rolul de a transforma elergia electrica in caldura radianta si caldura convectiva. Caldura radianta se transmite prin intermediul radiatiilor cu infrarosu. Infrarosu este acea radiatie electromagnetica care are lungimea de unda mai lunga decat cea a luminii vizibile si mai scurta decat a microundelor.

Producatorii de panouri radiante au nevoie de un element de incalzire si il folosesc pe cel de fibra de carbon. Este foarte important ce optiune alegem pentru a avea panouri radiante solare de calitate, de exemplu puteti sa apelati la www.ecojoy.ro  Fibra de carbon are proprietati de emisie deosebite si sunt rezistente la utilizare. In plus, aceasta fibra are capacitatea de a lungi durata de viata a panoului ating o temperatura de maximum 120 de grade celsius.

Intrebari frecvente despre panouri radiante

Exista vreo deosebire intre incalzirea cu panouri radiante infrarosu si alte forme de incalzire electrica?

Sistemele de incalzire electrica folosesc aerul pentru a putea sa incalzeasca o incapere acestea fiind de multe ori ineficiente sau nesanatoase. Panourile radiante infrarosu indeplinesc functiile unui soare. Ele incalzesc intreaga incapere spre deosebire de cele alte tipuri de incalzire electrica care incalzesc camera aerul cald mergand inspre tavan iar frigul sa ramana la podea. In momentul in care caldura se ridica nu vom mai simti efectul acestor tipuri de incalzire. Aceste panouri infrarosu functioneaza in mod economic fara sa va predispuna la boli.

Aceste panouri solare radiante trebuie sa fie oprite in timpul noptii?

ei bine, daca pana sa va ganditi sa va instalati panouri inchideati caldura pe timpul notprii, acum trebuie sa stiti ca nu mai trebuie sa faceti acest lucru. Panourile radiante functioneaza si cu ajutorul unui termostat care permite reglarea temperaturii din camera. Astfel, vei putea sa reglezi temperatura la nivelul la care iti doresti si sa o lasi asa si pe timpul noptii.

Care sunt dimensiunile acestor panouri?

Ele difera in functie de fiecare incaperea in care sunt amplasate. Mai exact, dimensiunile panourilor solare difera deoarece se calculeaza in functie de dimensiunea incaperii. Un lucru este cert: cu cat panoul este mai mare cu atat genereaza mai multa caldura si nu vom putea sa punem un panou foarte mare intr-o camera mica deoarece ar fi inutil.

Articole create 412

Un comentariu la „Totul despre panouri radiante infrarosu

Comentariile sunt închise.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus