temeri ciudate

Temeri ciudate si fobii

Temerile de lucruri si de diferite activitati pot fi foarte periculoase pentru oamenii care le resimt si de asemenea ii pot determina pe acestia sa se retraga din lumea aceasta si sa caute refugiu in sine, ceea ce nu este un obicei prea sanatos si normal.  Nu numai de frica de paianjeni, de spatii inchise sau de aglomeratie sunt resimtite de catre lumea ce ne inconjoara si mai exista acolo undeva si oameni mai speciali care se tem de diverse alte lucruri bizare, cum ar fi papusile.

Pediophobia – frica de papusi

 

Aceasta fobie este o teama irationala de papusi. Nu numai de papusile infricosatoare cum ar fi Chucky, ci de toate felurile de papusi. Strict vorbind, frica este o oroare de o falsa reprezentare a unei fiinte in viata, asadar aceasta frica este indreptata de asemenea catre manechine si roboti, ceea ce poate face pentru cineva destul de greu sa mearga la cumparaturi.

Aceasta fobie nu ar trebui sa fie confundata cu pedophobia sau cu pediaphobia  care este teama de copii. Simgmund Freud credea ca aceasta tulburare putea sa provina din teama de papusile care ar fi putut prinde viata iar roboticianul Masahiro Mori a extins aceasta teorie prin afirmarea cum ca cu cat de asemanator cu oamenii devine un lucru, cu atat mai amenintator pare aspectul sau non-uman.

Deipnophobia-frica de conversatia de la cina

 

Hai sa admitem faptul ca discutiile de la cina pot deveni cateodata chiar ciudate si bizare, insa unii oameni chiar sunt terifiati de ideea de a vorbi cu o alta persoana la masa incat ajung sa evite situatiile de a lua cina cu cineva. In timpurile de demult, existau reguli stricte de eticheta care ajutau o persoana sa se confrunte cu aceste situatii-insa sunt (din pacate) de mult uitate. In societatea zilelor noastre in care regulile si formalitatile sunt iesite din discutie, este posibil ca natura controlata a unei cine aniversare poate sta in mare parte in spatele acestei fobii.

Articole create 412

Un comentariu la „Temeri ciudate si fobii

  1. Conversatia din timpul mesei chiar poate fi ciudata, mai ales daca esti la prima intalnire cu parintii sau cu niste persoane reci.

Comentariile sunt închise.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus