Tehnologie uimitoare

Astazi vreau sa vorbesc cu un spirit avid despre cele mai uimitoare tehnologii pe care le-am intalnit in ultima vreme si care cred ca merita atentia. In continuare voi prezenta cateva din inventiile tehnologice care mi se par mie ca vor schimba cu totul idee pe care o avem pe larg, referitor la acest aspect.

Poate printre cele mai impresionante si cele mai discutate in ultima vreme este tehnologia 3D, folosita din ce in ce mai mult si cu succe in cinematografe si chiar si in televizoarele de uz casnic.

Chiar daca am pornit cu acei ochelari cu o lentila albastra si una rosie cu rezultate nu neaparat exceptionale, am parcurs drum lung de atunci. Cele mai mari cinematografe 3d astazi chiar dau senzatia ca actiunea dintr-un film se intampla peste tot in jurul tau.

Daca la primul film 3D, Avatar am ramas uimiti, nu pot spune cum am ramas cand am vazut acum noul Spiderman intr-un Citiplexx 3D. Experienta e de-a dreptul uluitoare.

Urmatoarea tehnologie despre care doresc sa vorbesc este cea hologramica, intalnita din ce in ce mai mult. O intalnim in diverse domenii si poate cateva din ele chiar merita amintite. De exemplu, noul Kinetic, jocul care urmareste miscarile corpului tau pentru a te juca este un exemplu uimitor de folosire a acestei tehnologii.

Urmatorul exemplu este cel al tastaturii hologramice. Un mic dispozitiv, mai mic decat un mouse, conectat prin usb la orice dispozitiv va proiecta pe masa o tastatura virtuala si vei putea tasta… de pe o foaie de hartie.

Ultimul exemplu si cel mai uimitor din aceasta categorie este cel al concertului lui 2Pac de acum 2 ani. Asta bineinteles, in conditiile in care 2Pac e mort de ceva vreme. Tehnologie hologramica a facut posibil acest lucru, proiectand un concert inregistrat de acum multi ani.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus