Tehnologie si evolutie

Traim intr-o societate dominata de tehnologie si acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa constientizam binele pe care il poate aduce tehnologia in vietile noastre. Astazi incercam o incursiune printre cele mai noi tehnologii de care ne bucuram astazi si pe care le folosim cu succes in viata de zi cu zi pentru diferite lucruri  (gaming, divertisment, business, socializare, comunicare etc).

In primul rand, se merita sa amintim faptul ca una din cele mai mari treceri la care am luat parte secolul aceste a fost cea de la ecranele alb-negru la cele color. Pana la inceputul anilor 2000, deja existau aceste notiuni insa foarte putin exploatate si folosite in dispozitive ca televizoare, telefoane, ecrane. Astazi insa, aproape ca nu mai gasim nici un astfel de dispozitiv care sa nu ofere afisaj color.

Mai mult decat atat, pe langa introducerea imaginilor color, am luat parte in ultimii ani la o tehnologie din ce in ce mai buna si din ce in ce mai performana care permite vizionarea continutului video la calitati uluitoare. Astazi, cu o telecomanda LCD in mana ne putem bucura de cele mai noi filme, seriale si emisiuni de divertisment la calitati exceptionale.

Unde mai pui ca astazi nici macar televizoarele nu mai sunt simple televizoare. Pe langa evolutia pe partea de hardware, am luat parte si la evolutia pe partea de soft. Astazi cred ca cele mai multe televizoare smart iti permit conectarea la internet, distribuirea de continut, accesarea platformelor de socializare, totul exact ca pe un calculator veritabil.

Astazi, apropape fiecare bucata de tehnologie din jurul nostru este dependenta de internet sau daca nu, cel putin conectata la internet. Socializarea insasi a luat o turnura frumoasa odata cu evolutia celei mai mari retele din istoria omenirii, Facebook. In fiecare colt al planetei, zilnic, milioane de persoane acceseaza aceasta platforma pentru divertisment, pentru a se conecta cu cei dragi si pentru multe alte activitati.

Industria telefoniei mobile nu trebuie deloc evitata in cadrul acestei discutii. Cred ca peste 70% din populatia planetei detinatoare de telefoane mobile, are mai mult ca sigur la indemana nu un telefon cu tastatura fizica ci unul cu ecran touchscreen si cel mai probabil si smartphone pe deasupra.

Suntem martorii unei evolutii fenomenale si societatea noastra isi contureaza noi orizonturi in jurul acestei evolutii frumoase. In curand, hologramele deja existente nu vor mai fi deloc de domeniul sf-urilor ci vor fi ceva util, ceva ce vom folosi zilnici asa cum folosim astazi un calculator sau un telefon.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus