ingrasare

Constipatia poate fi unul dintre motivele pentru care iei in greutate atat de des, si nu iti dai seama de ce ai parte de atat de multe fluctuatii de pierdere si de castigare a kilogramelor. Nu stii ce se intampla. Faci sport in mod frecvent. Ai grija ce mananci cu cea mai mare regularitate. Si totusi, cantarul nu arata cam ce ti-ai dori tu. Pantalonii iti sunt un pic cam prea stramti si de la ce se intampla toate acestea?

Un lucru pe care ai putea sa il testezi este stomacul tau. Problemele digestive ar putea sa fie cauza care provoaca luarea in greutate. Unii oameni au parte de actiune a instestinelor la cateva ore pe zi, altii doar o singura data pe zi. Oricare ar fi tiparul tau obisnuit, daca nu se mai intampla prea curand, atunci un sistem plin poate sa fie motivul pentru care simti ca te strang blugii.

Neregularitatile acestea pot fi puse pe seama a unei varietati de factori. Poti fi deshidratat, nu consumi suficiente fibre pe zi si duci lipsa de o flora intestinala buna in stomac. Cea mai simpla cale de a ramane hidratat in permanenta este de a bea mai mult lichide si de a consuma fructe care contin o cantitate mare de apa, la fel de bine ca si unele tipuri de carne, cum ar fi de pui si de curcan (doar piept).

Umple-te de fibreb cum ar fi fasole, fructe si tarate. De asemenea, poate ar trebui sa consumi si niste probiotice, care contin bacterii vii si ciuperci care sunt de ajutor pentru digestie. Probioticele vin sub forma de pastile, sau de diferite tipuri de mancare si de bauturi, ca si produsele lactate.

Cateodata, kilogramele tale in plus pot fi puse pe seama unor afectiuni medicale. Unul dintre principalii vinovati in acest sens este Sindromul Cushing.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *