statul pe scaun

Statul prelungit pe scaun mai periculos ca fumatul

Conform unor studii americane, statul pe scaun este principala cauza a durerilor de spate, astfel incat pozitia incorecta a sezutului ne face sa obtinem o deformatie la nivelul coloanei, care cu timpul se poate ameliora sau avansa. Cum cele mai multe joburi presupun statul pe scaun, nu avem prea multe optiuni in aceasta cauza, iar daca optam pentru schimbarea locului de munca, este posibil sa nimerim un alt loc de munca identic sau mai putin bun decat actualul.

Fumatul presupune ingerarea unei cantitati mari de nicotina in plamani, in vene si in sange, care de cele mai multe ori provoaca reactii adverse, de la tuse, afectiuni ale plamanilor pana la cancer, rezultand o crestere in numarul de decese anuale cauzate de aceasta boala. Cu toate ca fumatul presupune o durere mai mica in organism, el are efecte grave asupra sanatatii, cum si statul pe scaun, care cauzeaza dureri nu doar la nivelul spatelui, ci si al membrelor sau oaselor gatului.

Activitatea de birou presupune o pozitie fixa de cateva ore in fata calculatorului, in care senzatia de disconfort este resimtita si dupa primele 20 de minute de la inceperea activitatii, astfel incat dupa doar 4-5 ore de stat pe scaun, avem senzatia de disconfort la spate, ne simtitm muschii amortiti si de cele mai multe ori ne dor fesele. Cercetatorii americani s-au gandit la o metoda mai eficienta de a lucra in conditii mai optime, intrucat sanatatea sa nu fie compromisa, si au gasit solutia: statul in picioare.

Unul dintre angajatii unui magazin online a spus ca din cele 10 ore petrecute la birou, 7 le sta in picioare, avand un alt tonus, o alta stare de spirit, cu mai multe energie, permitandu-i o miscare mai mare si o capacitate reglatorie a muschilor. Odata cu aceasta metoda au adoptat si o tehnologie mai avansata, in care calculatorul de pe birou sau laptopul a fost inlocuit cu tableta, pentru o mai buna desfasurare a activitatii, astfel incat sa nu se mai scufunde in monitor.

Articole create 416

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus