Sanatatea reprezinta cel mai important lucru pe care ni-l dorim si de care ar trebui sa avem grjja cel mai mult. Sanatatea este un lucru vital, un necesar fara de care nu am putea realiza alte lucruri in viata. De aceea e bine sa ne impunem un mediu de viata sanatos, sa fim atenti ce produse consumam si bineinteles sa nu uitam de miscare.

Din pacate, in ziua de astazi doar una din trei persoane constientizeaza cat de important e practicarea unui sport, sau ce importanta are chiar si mersul pe jos si renuntarea la mersul cu masina sau cu un mijloc de transport comun. Statul la televizor, sau munca la birou ce impune a sta pe scaun un timp indelungat, in timp ne dauneaza. De aceea e necesar pentru noi un minim de 30 de minute de miscare zilnica. Lipsa de miscare, pe langa alti factori cum ar fi stresul si poluarea, ne conduc in timp  la deteriorarea prematura a sanatatii corpului.

De multe ori ne intrebam de ce ne imbolnavim, de ce avem o imunitate atat de scazuta si de ce suntem atat de repede predispusi la boli. Raspunsul e foarte simplu, si anume lipsa miscarii. Aceasta ne poate face sa fim mai predispusi la anumite boli, cum ar fi cele de inima, diabet, sau osteoporoza-boala a oaselor si chiar sa ne mareasca sansele de obezitate. Obezitatea e des intalnita in zilele noastre si stim cu totii ca e o problema chiar foarte grava si greu de tratat, de aceea e bine sa o prevenim. Miscarea o putem intalni sub diverse forme, innot, ciclism, dans, zumba, ciclism, volei, chiar si saritul corzii e foarte folositor.

Sportul mai e denumit si „tinerete  fara batranete” pentru ca ne ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, atat fizica cat si mentala. Ne ajuta la oxigenarea tesuturilor si a creierului, cat si la intarirea sistemului imunitar. astfel ne mentinem frumosi, tineri si mai ales sanatosi, pentru ca da, sportul mareste sansa la viata !

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *