Spondiloza lombară este o afecțiune cu care se confruntă destul de multe persoane. Durerile de spate în partea de jos implică dificultate când încerci să te așezi sau să stai în picioare pentru o perioadă lungă de timp. Din acest motiv, deseori poate fi dificil să duci o viață normală atunci când suferi de spondiloză lombară.
Cauza principală, asemenea oricărui tip de spondiloză, este îmbătrânirea. Din cauza înaintării în vârstă, discurile dintre oasele coloanei vertebrale se deteriorează, devin mai rigide – își pierd din flexibilitate – și se pot chiar rupe. Din fericire, există tratamente menite să diminueze aceste dureri în funcție de gravitatea problemei în cauză. În rândurile de mai jos, îți voi spune care sunt tratamentele principale în vindecarea spondilozei.
Cum se tratează?
Când boala este încă la început, poți să reduci din durere prin apăsarea pe zona dureroasă cu o compresă fierbinte sau cu gheață. De altfel, dacă această modalitate nu te ajută, poți cumpăra de la farmacie medicamente ce nu necesită prescripție medicală. În momentul în care boala evoluează însă, trebuie să trecem la modalități de tratament mai eficace.
- Chiropractica
Pe langa terapia chiropractica trebuie să faci exerciții fizice, de preferat sub supravegherea unui specialist, pentru a te trata de spondiloza lombara. Tipurile de manipulari chiropractice diferă și se axează pe mișcări ce au ca scop întinderea și întărirea mușchilor. Niciodată nu vei începe cu ce e mai greu și obositor, acest lucru nu i-ar face bine spatelui tău deja afectat. Trebuie să începi treptat, cu o creștere continuă a intensității și frecvenței exercițiilor.
Chiropractica este caracterizată prin manipulari aplicate asupra articulațiilor spinoase. Aceasta tehnică are foarte multe cazuri tratate cu succes.
- Chirurgie
Pentru cazurile extreme, în care durerea poate a devenit insuportabilă, există varianta chirurgicală. După un control realizat de medicul tău, vei afla toate detaliile importante legate de operație.
Există 2 tipuri de operații ce pot fi realizate. Prima se numește fuziune spinală – lombară. Aceasta se folosește după jumătate de an de dureri constante și doar în cazul în care celelalte tipuri de tratamente nu și-au făcut efectul. Se vor lua două dintre vertebre și se vor lipi între ele ca la final să lucreze ca și cum ar fi una singură.
A doua se referă la înlocuirea unui disc cu unul artificial – ADR. Se extrage discul deteriorat și se înlocuiește cu altul. Ca în prima situație, se apelează la această operație doar dacă au trecut mai bine de 6 luni de când pacientul a încetat să răspundă la celelalte tipuri de tratamente.
Pe scurt, spondiloza lombară poate fi descrisă ca o degenerare a unei vertebre lombare și are ca simptome durerile de spate în partea de jos. Dacă dorești să vezi și alte tipuri de tratamente, te invit să accesezi linkul www.chiromedicahealthcenter.ro și să cercetezi serviciile oferite.