lista spam
lista spam

In perioada ultimului an, echipa de cercetatori ai Dr. Matt Peters a analizat un numar de potentiali factori care au capacitatea sa prezica daca un sit urmeaza sa fie penalizat ori chiar interzis de Google. Echipa a descoperit importante legaturi cu un numar de 17 factori unici, numiti „spam flags”, transformandu-i intr-un punctaj.

O serie de subdomenii Mozscape prezinta acum atasat un Spam Score care este disponibil in Open Site Explorer, MozBar si intr-o serie de alte unelte. Scorul se calculeaza simplu, inregistrandu-se doar cantitatea de spam flags pe care respectivul subdomeniu le poate declansa. Un simplu flag nu va face ca Google sa penalizeze sau sa interzica un domeniu, si nicium flag nu este mai important decat altul, insa s-a descoperit ca un numar mai mare de flags poate duce la luarea unor astfel de actiuni.

Spam Score a operat initial doar la nivel de subdomeniu, aici aparand cele mai multe link-uri de spam. Desigur, ca orice regula, si aceasta are exceptii: link-urile manipulative pot sa apara pe situri de calitate, insa s-a considerat ca cea mai buna solutie este crearea la scara web a Spam Scor-ului. Aceasta nu in considerare doar spam-urile, ci poate sa atraga atentia si asupra altor zone de risc.

Spam Score se poate accesa din Open Site Explorer si din Spam Analysis. Initial, acesta a fost disponibil doar pentru abonatii Pro, insa, ulterior, a devenit gratis pentru toti utilizatorii.

Pagina de acum de Spam Analysis contine o lista de subdomenii si pagini care se afla in legatura cu situl tau. Se poate seta ca toate link-urile dintr-un subdomeniu de pe sit sau doar anumite pagini sa se ia in considerare. Pentru a analiza toate detaliile care au dus la declansarea acelor flags se poate accesa oricare rand din Spam Score.

In cadrul primei pagini de Spam Analysis, in partea de jos, se afla optiunea de exportare a fisierelor nedorite care se afla in compatibilitate cu Google Webmaster Tools. Se poate selecta filtrarea fisierului pentru a cuprinde doar siturile care au o cifra de spam flags mai mare.

Exportarea fisierului acestuia si incarcarea directa pe Google nu este recomandata. Clasificarea sitului poate fi puternic afectata de aceasta decizie, aparand sansa ca aceasta sa nu mai poata fi recuperata.

De Admin

Un comentariu la „Spam Score de la Moz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *