Ce faci atunci cand trebuie sa-ti transpui starea de spirit intr-un mesaj? Folosesti simboluri, desigur. Fie ca crezi sau nu, pentru majoritatea dintre noi, mesajele noastre sunt incomplete fara folosirea simbolurilor de text sau a „emoticoanelor”, asa cum mai sunt acestea numite de catre noi. De multe ori le folosim si atunci cand nu este necesar, insa folosirea acestora a devenit o obisnuinta. Abrevierile si simbolurile ne ajuta extraordinar sa reducem numarul de caractere al unui text. O fata zambitoare poate exprima faptul ca suntem fericiti, tristi sau chiar sarcastici in legatura cu ceva.

In mod incredibil, din punct de vedere istoric, folosirea emoticoanelor poate fi datata inca din anul 1857. In luna aprilie a acestui an, s-a consfiintit folosirea numarului 73 din codul morse pentru a exprima „dragoste si pupici”. In 1912, Ambrose Bierce a propus folosirea simbolului „\__/” pentru a reprezenta o gura zambitoare. De fapt, operatorii care lucrau cu telegrame au folosit emoticoane inca dinainte de 1973. Scott Elliot Fahlman, un inginera calculatorist de la Universitatea Carnegie Mellon, se spune ca ar fi prima persoana care a propus folosirea celor mai populare simboluri de text sau emoticoane, 🙂 si :-(, pentru a desemna markere de fericire sau tristete.

In ziua de azi simbolurile urmeaza procesul de inlocuire grafica, majoritatea telefoanelor mobile dispunand de posibilitatea de schimba simboluri precum 🙂 sau 🙂 in „fata zambitoare” corespunzatoare. Semnele de puctuatie precum sunt : si ), atunci cand sunt folosite impreuna, sunt convertite automat intr-o fata zambitoare de catre windows messenger si de catre alte aplicatii. O fata zambitoare este de obicei reprezentata ca fiind un cap galben si rotund, cu doua puncte negre care reprezinta ochii si cu o linie curba care reprezinta gura. Chiar si programe pentru calculator precum este microsoft word, convertesc semnele de punctuatie in diferite emoticonuri pentru a facilita astfel transmiterea senzatiilor.

De Admin