sfaturi alergare

Sfaturi de start pentru alergatori

Atunci cand vine vorba despre alergat, rezistenta ta joaca un rol important in cat de mult poti fi capabil sa alergi. Pentru a-ti creste rezistenta, alearga  cu ajutorul schemei 7-2-3. Alearga timp de 7 minute, megi timp de 2 minute si apoi fa jogging timp de alte 3 minute. Repeta aceasta schema timp de 2 ori. Asta va dura 24 de minute. Asigura-te doar ca nu vei depasi acest program si ca nu te vei supraaglomera si obosi din prima.

Ei bine, daca vei deveni un alergator adevarat, poate ca vei dori de asemenea sa si alergi mai mult. La doar cateva zile dupa ce vei fi trecut cu bine de schema 7-2-3, incearca si schema de alergare 9-2-4. Alearga timp de 9 minute, mergi pentru alte 2 minute si fa jogging  timp de 4 minute. Repeta acest lucru de 2 ori. Asta va dura in jur de jumatate de ora.

Acum ca ai devenit un profesionist mult mai bun la alergare, vei avea nevoie sa iti cresti rezistenta la viteza. Incearca sa alergi cu schema 11-1-5, care inseamna ca ar trebui sa alergi timp de 11 minute, sa mergi timp de 1 minut si apoi sa faci jogging timp de 5 minute. Repeta aceasta schema si frecventa  de 2 ori. Iti va lua in jur e 34 de minute pentru a completa acest exercitiu.

Ti-ai constuit o rezistenta mai mare la alergare si acum vei putea alerga si mai mult de atat. Alearga timp de 18 minute si vezi cum te vei simti. Poti creste in mod gradual timpul de alergare si sa ajungi chiar si la jumatate de ora incontinuu. Asigura-te doar ca nu vei alerga foarte rapid. A alerga prea mult poate fi destul de rau pentru sanatatea ta.

Stiai ca exista anumite tipuri de alimente care te ajuta sa alergi mai repede? Spanacul, bananele, zmeura, iaurtul grecesc, somonul sunt cateva dintre aceste alimente. Ca si alergator, este esential sa te alimentezi corect pentru a te asigura ca iti vei indeplini si satisface cerintele energiei presupuse de alergare.

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus