Secretul fericirii in cuplu si diferenta intre barbati si femei

Intrebati care este secretul unei casnicii fericite barbatii vor avea raspunsuri diferite fata de partenere si fata de femei in general. Ai putea crede ca este vorba de interese, de confort financiar dar lucrurile sunt pe departe astfel. De fapt barbatii casatoriti sunt fericiti daca au alaturi o femeie frumoasa. Desigur o chestiune relativa de vreme ce fiecare in parte vede frumsuetea si idealul intr-o alta forma. Insa femeile se pare ca pun prea putin accent pe acest aspect in defavoarea unor alte secrete de fericire in cuplu.

Un psiholog de la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences a realizat un studiu de caz pe o perioada de 4 ani, timp in care a consiliat nu mai putin de 450 de tineri casatoriti. Andrea Meltzer sustine ca barbatii sunt fericiti daca au alaturi o femeie frumoasa si aceasta stare se mentine muilt timp. In schimb femeile sunt pe departe pe aceeasi lungime de unda.

Explicatia psihologului in cauza se refera la faptul ca vanatori din fire barbatii care in final se casatoresc cu femei frumoase simt ca au un trofeu, ca au facut o afacere buna. Tocmai de aceea au un motiv in plus de a pastra relatia una de durata si fericita, de a proteja cuplul, de a face tot posibilul pentru a avea grija de cea de langa ei. Printr-o reactie in lant si femeile sunt mai fericite.

Sa fie insa asta si un semn de superficialitate? Caci se apreciaza pana la urma mai mult aspectul fizic, estetic decat orice altceva. Se pare ca pana la urma este adevarata ideea conform careia un barbat cauta o femeie complexa, gospodina acasa, doamna in societate si nu numai. Si de ce nu ar fi acelasi lucru si cand vine vorba de femei? Poate ca femeile cauta doar siguranta si stabilitatea in detrimentul oricarui alt aspect.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus