Secretele culinare din intreaga lume

Italienii au o speranta de viata mai mare, traiesc mai mult. In Romania sa ajungi la 90-100 de ani este deja o victorie a vietii. Si asta pentru ca mediul de viata si obiceiurile culinare ne omoara incet si sigur. De vreme ce avem o mai mare deschidere catre lumea exterioara, moderna ar trebui sa tinem cont de secretul din bucataria altor popoare. Iata cateva dintre acestea:

  • In Mexic exista obiceiul unui pranz bogat. Asta pentru ca vei arde caloriile care fiind mijlocul zilei mai ai foarte multe de facut, dar si pentru faptul ca te va impiedica sa mananci mult seara.
  • Singapore. Secretul meniului sanatos in acest caz vizeaza doua aspecte. In primul rand se axeaza foarte mult pe carnea slaba de peste. In al doilea rand se tine cont ca deserturile se fie mai adesea inlocuite cu fructele tropicale.
  • Italienii au multe puncte forte in ceea ce priveste alimentatia zilnica, rutina si sanatatea. Se pune accent pe prosepetimea condimentelor, a legumelor, mult ulei de masline. Si chiar daca sunt renumiti pentru pizza si paste au un echilibru in toate. Mananca mult peste, ritualul de masa inseamna o pauza de la toate, in liniste si la care se adauga in consum de vin rosu.
  • China. Nu numai exemplul orezului este cel care sa ofere o lectie despre sanatate. Asta pentru ca mancand cu betisoare totul este pe un ritm lent ce ajuta la o alimentatie buna, fara sa se depaseasca o limita a normalului, de unde si sansele de a fi departe de probleme digestive si de greutate.
  • In Japonia este un consum mare de peste, legume si fructe de mare in special.

Nici Romania nu duce lipsa de o alimentatie corecta doar ca ne axam mai mult pe grasimi. Insa in randul acelor alimente care sa ne faca cinste se enumera muraturile.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus