La cate diete exista ai putea crede ca suntem doar lenesi in a urma una. Este adevarat ca determinarea sta la baza acestei misiuni insa pana la urma trebuie sa se gaseasca acel tip de dieta care sa se potriveasca gusturilor tale. Fara placerea de a manca vei stopa mai curand de cand crezi intregul efort de a da jos cateva kilograme. O alta problema ce se coreleaza cu mentinerea siluetei este nevoia de a adopta o viata sanatoasa.

In randul tarilor straine observam ca si la varste inaintate doamnele si nu numai se mentin intr-o forma de invidiat. Asta nu numai pentru ca au acel trai lipsit de griji sau pentru ca isi permit sa investeasca foarte mult in operatii si tratamente cosmetice. Alimentatia este cea mai importanta. Luand exemplul acestora in modul in care isi „structureaza” alimentatia pe zi astfel de obiceiuri pot fi sursa ta pentru o dieta.

Italienii sunt de principiu ca totul trebuie sa se gateasca usor. Legume proaspete, ulei de masline, cu condimente proaspete. Si ritmul lor de viata este unul de invidiat, cu un program fragmentat la ora pranzului. Orele de masa sunt respectate fara doar si poate de aceea gustarile intre mese nu exista insa nu exista nici nevoia acuta de a mai manca ceva pana la ora mesei.

In Japonia orezul este alimentul principal. Insa si supele sunt o mare parte din ceea ce consuma, de asemenea cu baza de orez care sa o faca consistenta. Te saturi insa mananci putin si sanatos. In Franta gustul bun vine concentrat; sunt renumiti pentru portiile mici la masa si asta face din nou sa echilibreze modul in care mananci, cumpatat si avand grija de silueta.

Luand exemplul Americii Latine a te bucura de masa de pranz cu cei dragi face ca senzatia de foame sa nu existe. Se spune ca in timpul mesei creierul are nevoie de 20 de minute pana cand sa simta senzatia de saturatie. De aceea a manca incet si savurand intens masa va face ca portia sa nu fie una dubla.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *