scrieri autobiograficescrieri autobiografice

Autobiografia I Know Why the Caged Bird Sings scrisa de Maya Angelou este prima dintre cele 7 autobiografii, insa aceasta a fost cea care a facut-o celebra. Aceasta carte spune o poveste emotionanta si minunata despre calatoria unei americance de culoare care s-a luptat si s-a straduit din rasputeri si a trecut prin experiente amare  in timpul primilor 17 ani de viata.

Incepe cu felul in care viata acesteia s-a schimbat dupa divortul parintilor sai, scrie despre feul in care a fost violata de iubitul mamei care locuia cu ele in casa, despre felul in care si-a depasit trauma vietii si despre toate evenimentele care s-au interpus intre toate aceste lucruri si evenimente mai mult sau mai putin placute. Acesta scriere literara minunata ne invata despre greutatile vietii si despre rasismul extrem cu care trebuiau sa se confrunte afro-americanii la un moment dat.

Autobiografia lui Malcolm X scrisa de Malcolm X este un exemplu solid al vietii nestiute din secolul 20 din America. Malcolm X a dezvaluit, a scos la suprafata detalii din viata sa, de la saracia  din copilaria sa, la perioada de adolescenta  in care a comis delicte, si pana la aparitia sa drept figura nationala si lider mondial. Cititorilor nu le este permis deloc sa uite ca a sa convertire la Islam a fost punctul culminant din viata lui Malcolm X. Acesta scriere este considerata o scriere clasica spirituala.

Agatha Christie: O autobiografie scrisa de insasi Agatha Christie poate fi considerata a fi drept dezvaluirea unuia dintre cele mai bune mistere, Agatha Christie insasi. Aceasta vorbeste despre delicioasa ei copilarie fericita, apropierea sa afectuoasa de mama, episoadele tragice care au emotionat-om moartea mamei sale si adulterul primului sau sot, maritisul cu cel de-al doilea sot al ei si cel mai important, despre scrierile sale minunate.

De Admin