schimbari corp copii

Schimbari fizice la copii

Ideea de a creste ca varsta, acompaniata de ideea schimbarilor fizice in timpul pubertatii  este probabil singurul lucru care contribuie la ideea ca femeile isi urasc corpul atat de mult. Doar pentru ca unor femei le cresc sanii mai repede sau mai mari si au parte de cicluri menstruale mai repede, acestora li se dau o gramada de sfaturi legate de toate aceste lucruri, toate fiind indreptate intre ghilimele catre protejarea corpului si ideea de a nu ramane insarcinate.

In loc de a invata sa isi iubeasca corpurile de vreme ce se schimba de-a lungul timpului si a dezvoltarii odata cu varsta, femeile sunt invatate sa isi ascunda corpurile sub straturi de haine, de vreme ce ar trebui sa considere ca trupul lor este ceva de care ar trebui sa le fie rusine.

Compara aceste lucruri cu un tanar adolescent care mege peste tot fara tricou pe el, fericit ca poate sa isi arate umerii si pieptul in dezvoltare. De la a fi niste fiinta libera, o femeie se regaseste singura inchisa intr-o cusca de aur, cum s-ar spune. Nici nu ne mai miram de ce invata sa-ti urasca corpul atat de mult. Multa lume incepe sa comenteze inca devreme despre corpul celorlati din jur, mai ales copiii intre ei.

Exista nenumarate momente in care ai putut sa auzi o fata mai grasuta despre cum este necajita in legatura cu corpul ei in cadrul scolii. Presiunea colegilor care arata mai bine, care sunt slabi si in forma, ii face pe cei mai multi copii sa se compare cu altii sau chiar cu adultii si acest lucru le dicteaza imaginea corporala intr-o oarecare masura. Partea cea mai importanta este de a se incadra in standardele unei societati ce cauta sa accepte doar perfectiuneea. Daca un adolescent nu poate sa se incadreze in aceste standarde ale idealului de frumusete si de greutate, va contribui mai tare la probleme si complexe legate de infatisarea fizica.

Articole create 416

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus