FumatorNu am mai spus aceste lucruri nimanui, dar cred ca este timpul s-o fac. Nu este despre mine nemaiputand de bucurie, ci mai mult despre furnizarea sprijinului celor care erau pe cale sa se imbarce in aceiasi misiune.

In aceasta sambata s-au facut 6 luni de cand am scapat de viciul fumatului. Da eram un fumator inrait care trecea prin 2 pachete de tigari pe zi, pentru ultimii 5 ani.

Sa pun acest lucru in perspectiva am fumat 150.000 de tigari pe atunci. De asemenea a trebuit sa renunt la baut, fiindca avand un cocktail fara o tigara nu se putea intampla.

Aceasta a fost probabil a 10-a oara cand incercam sa renunt si sa nu gresesc in aceasta privinta, este foarte dificil. Este de fapt unul din cele mai grele lucruri pe care le-am facut in viata si inca ma straduiesc si acum. Cu toate acestea, familia este pe primul loc, iar fumatul meu afecta pe toata lumea.

Scopul acestui mesaj de astazi, este sa impart anumite informatii care m-au ajutat sa trec de agonie. Este un simplu tabel pe care il pastram cu mine si l-am tinut si pe birou.

  • La 20 de minute dupa ce te-ai lasat de fumat, ritmul cardiac scade.
  • La 12 ore dupa ce te-ai lasat de fumat, nivelul tau de monoxid de carbon din sangele tau scade la normal.
  • La 2 saptamani pana la 3 luni dupa ce ai renuntat la fumat, riscul unui atac de cord incepe sa scada, functiile plamanului incep sa se imbunatateasca.
  • La 1 pana la 9 luni dupa ce ai  reuntat la fumat, tusele si lipsa de respiratie scad.
  • La 1 an dupa ce ai renuntat la fumat, riscul unei boli de inima este la fumatate.
  • La 5 ani dupa ce ai renuntat la fumat, riscul unui accident vascular este redus.
  • La 10 ani dupa ce te-ai lasat de fumat, rata de moarte prin cancer la plaman este la jumatate fata de cea a unui fumator, iar riscul de a face cancer la gura, la gat, esofag, vezica, rinichi si pancreas scade.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *