Kill SwitchButonul „kill switch” a telefonului celor de la Apple, iPhone, face aparent hotii sa se gandeasca de doua ori. Butonul blocheaza telefoanele iPhone sa rulze iOS 7, daca utilizatorul autorizat nu este acolo sa-l deblocheze, prevenind hotii sa fie capabili sa stearga totul pentru a folosi telefonul furat, resetand telefonul din fabrica. Si un nou raport face cazul ca butonul de kill a redus dramatic hotiile de iPhone-uri.

Urmand conducerea Apple, Google a spus intr-o declaratie celor de la Bloomberg ca ar implementa o solutie de protectie pentru resetare dn fabrica in urmatoarea versiunea majora a lui Android, asteptand sa fie dezvaluit la Google I/O saptamana viitoare.

Microsoft a spus ca Windows Phone ar primi de asemenea caracteristici pentru inlaturarea hotiilor, intr-un viitor update de software, si Samsung si-a introdus propriul „kill switch” anul trecut in Aprilie.

Raportul, initiat de New York State si San Francisco Attorneys General in Iunie 2013, a fost un raspuns in valul ce crestea de hoti de smartphone-uri. In Statele Unite ale Americii, furturile de iPhone-urile s-au dublat din anul 2012 pana la 2013, fiind in total furate aproximativ 3.1 milioane de telefoane.

Insa acest lucru pare sa se fi schimbat, cel putin pentru detinatorii de iPhone si iPad. In orasul New York, hotiile de produse Apple au scazut 19 la % in primele 5 luni ale lui 2014, comparat cu aceleasi luni ale anului anterior.

iOS 7 ce include o caracteristica „kill switch”, a fost lansat in luna Septembrie 2013. Intre timp, utilizatorii Samsung par sa fie mai in pericol decat au fost anul trecut. Furturile smartphone-urilor companiei a crescut cu mai mult de 40 la % in New York City din Ianuarie pana in Mai 2014.

Si nu este doar New York City. Infractiunile ce au legatura cu produsele Apple au scazut cu 38 la % in San Francisco si cu 24 la % in Londra. Pe cand infractiunile ce au legatura cu produsele Samsung, au crescut cu 12 la % in San Francisco si 3 la % in Londra.

 

De Admin

Un comentariu la „Scade rata de hoti Apple”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *