euro 2016

Preliminariile Campionatului European de Fotbal ce va fi desfasurat in Franta, in 2016, nu au fost lipsite de peripetii si incidente. Doua evenimente marcante in acest sens au avut loc la partidele disputate intre reprezentativele Serbiei si Albaniei, dar si la intalnirea Romania – Ungaria.

Evenimente mai grave au avut loc la disputa Serbia – Albania, din grupa I, care s-a sustinut la Belgrad. Inainte de pauza primei reprize, o drona a patruns pe stadion, ducand la o agitatie atat in randul jucatorilor dar si in tribune, unii suporteri ajungand chiar pe teren. Cum altercatiile au scapat de sub control, arbitrul central Martin Atkinson s-a vazut fortat sa opreasca meciul.

Corpul de Control, Etica si Disciplina al UEFA a ajuns si la o decizie cu privire la incidentele petrecute la acest meci din preliminariile Euro 2016. Astfel nici uneia din reprezentative nu i-a revenit nici un punct dupa intalnire. Serbia a fost desemnata castigatoare cu scorul de 3-0, dar i-au fost retrase trei puncte. In plus, la urmatoarele doua meciuri, jocul se va disputa cu portile inchise. Atat federatia de fotbal sarba cat si cea albaneza au fost sanctionate cu cate 100.000 euro.

O serie de alte evenimente neplacute s-au petrecut si la intalnirea Romania – Ungaria. Meciul s-a disputat pe Arena Nationala, in data de 11 octombrie. Ciocnirile violente dintre suporteri de pe parcursul meciului au dus la impunerea de sanctiuni pentru ambele federatii de fotbal.

Suporterii romani au fost sanctionati pentru incidentele din tribune, aruncarea de torte si petarde in teren, folosirea de lasere si o conduita inadecvata. De asemenea suporterii unguri au fost pedepsiti pentru comportament rasist.

Federatia Romana de Fotbal a fost sanctionata cu o amenda de 32.000 euro, iar omoloaga sa ungara cu suma de 30.000 euro. Pe langa sanctiunea financiara, federatia ungara va trebui sa achite contravaloarea daunelor cauzate stadionului de suporterii sai, in termen de 30 de zile de la luarea deciziei.

O alta sanctiune va afecta prezenta suporterilor pe stadion in cazul ambelor federatii. Astfel, la urmatoarea intalnire a Romaniei cu reprezentativa Irlandei de nord, sectorul 122 de pe stadionul Arena Nationala va fi inchis. De cealalta parte, pentru intalnirea Ungaria – Finlanda de pe 14 noiembrie, un numar de 2500 locuri de pe stadionul Florian Albert va fi blocat.

Aceste proceduri disciplinare pot fi atacate cu apel, insa pana in momentul de fata nu au fost atacate. In momentul de fata situatia este una buna pentru reprezentativa Romaniei, existand sanse mari la calificare pentru turneul final. Pentru mai multe stiri si informatii despre evolutia competitiei puteti accesa euro2016.ro. Aici veti gasi informatii corecte si complete despre evolutia pana in momentul de fata a preliminariilor turneului final european din 2016.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *