un executiv al Samsung a declarat pentru Reuters faptul ca vor lansa primul smartphone cu Tizen (sistem de operare) pana la incelutul lui Iulie, punand in sfarsit capat intarzierilor, amanarilor etc. cu noul sistem de operare. Dispozitivul se asteapta sa aiba un nou stil si sa se incadreze in gama de smartphone-uri premium.

Stirile vin din parte Vicepresedintelui Strategiei de Produs, Yoon Han-kil care a declarat de asemenea ca dispozitivele care ruleaza Android-ul de la Google vor ramane baza afacerii in timp ce dispozitivele cu Tizen vor incerca sa promoveze si mai mult vanzarea de aplicatii si servicii.

Samsung si-a schimbat de asemenea si strategia legata de Tizen. Initialm ei planuiau sa introduca dispozitivele cu Samsung Tizen pe pietele unde smartphone-urile lor nu erau chiar atat de populare. Acum, Samsung s-a razgandit in privinta acelei decizii si a decis ca va lansa smartphone-urile cu sistem de operare Tizen exact pe pietele unde au succes mai mare.

Toate aceste anunturi vin la scurt timp dupa ce reteaua japoneza DoCoMo si-a anulat lansarea unui telefon cu Tizen. Japonia este o piata slaba pentru Samsung cu analize care arata ca la sfarsitul anului 2013, era intr-o continua scadere.

Samsung a lansat deja Tizen numai ca nu pe smartphone. In schimb, a instalat sistemul pe noile smartwatch-uri Gear 2 si Gear 2 Neo ce vor fi lansate alaturi de Samsung Galaxy S5. Interesant este ca Yoon a declarat ca Samsung planuieste sa transforme toate smartwatch-urile in device-uri compatibile cu toate telefoanele Android, nu numai cu al lor. Astfel, cel mai probabil va reusi sa isi imbunatateasca vizibilitatea si sa aiba de castigat chiar si de pe urma  posesorilor de alte branduri.

O data exacta de lansare inca nu a fost anuntata insa Yoon a spus ca cel mai probabil, aceasta va fi pana la sfarsitul lui iunie.

De Admin

Un comentariu la „Samsung va lansa un smartphone cu Tizen pana in iunie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *