Cu Franta un recent si bun exemplu de acceptare a casatoriilor intre persoane de acelasi sex Romania se afla la opus. Dezbaterile pe acest subiect nu mai sunt demult ceva nou cum a recunoaste orientarile sexuale nu mai reprezinta ceva tabu. Si daca existau poate dubii in ceea ce priveste institutia casatoriei un amendament revizuit clarifica totul.

In noua Constitutie se specifica clar ca o casatorie se realizeaza numai intre un barbat si o femeie. Cu baza religioasa desigur casatoriile dintre persoane de acelasi sex nu au sanse ca in Romania sa devina o realitate in viiitorul apropiat. Si cu multe contrargumente care sa aduca in prim plan libertatile oamenilor ramane totusi un subiect intens dezbatut si controversat insa fara rezultat in acest sens.

De ce nu preia Romania exemplul tarilor care deja au ajuns la 14 la numar in acceptarea casatoriilor legale a celor gay? La baza sta atat impotrivirea bisericii cat si toleranta la scara larga a populatiei. Suntem crescuti si educati sa credem ca si valoare a normalului o familie compusa din femeie si barbat. Invocand intreaga istorie religioasa, de la Adam si Eva se considera ca lumea asa a fost creata, ca ceea ce nu face parte din acest cerc este o importrivire fata de divinitate.

Si pe langa toate acestea se pare ca repulsia oamenilor in general este cea care genereaza revolte. Desi conform drepturilor si libertatilor omului discriminarea este condamnata. Si nu asta este ceea ce toti fac? Nu este o discriminare de a nu accepta dreptul unor oameni de a-si alege partenerul in sensul in care poate fi vorba de o persoana de acelasi sex? Conservatori din fire romanii au un alt nivel de constientizare a situatiei si poate ca va dura inca cateva secole pana vom ajunge sa luam exemplul celor care au bucurat comunitatile gay cu decizia favorabila a casatoriilor.

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *