In zilele noastre conturi pe retelele de socializare toala lumea are. De la simple prietenii la aflarea unor noi locuri, la promovare de servicii si produse cu totii stim ca intr-o oarecare masura este important sa apari in mediul virtual. Este si fun ceea ce face ca totul sa se transforme intr-o preocupare in timpul liber. Insa o data cu avantajele unei astfel de practici apar si inconveniente. Una dintre cele mai suparatoare este ca fotografiile postate de tine sa fie oarecum furate.

 

Multe dintre vedetele din showbiz au ajuns in punctul in care sa descopere ca fotografiile lor sunt folosite ca si prezentare pentru escorte ale unor site-uri din afara atarii. Le este prejuduciata imaginea si intr-un mod cat se poate de urat. Este un fals, este un mod abiziv de a incerca pe spatele altora sa castigi notorietate. Pana si imaginea frumoasei Madalina Ghenea a ajuns sa fie pe un site de prostituate.

 

Un alt exemplu de condamnat este furtul de imagine pentru a ti-o insusi. Un fotograf amator care in partea lui de promovare include fotografii care nu au legatura cu propriul album de munca reprezinta un simplu exemplu in acest sens. Si cum se reuseste? De mult ori este vorba de parole sparte ale conturilor personale insa mult mai simplu este cand o fotografie poate fi pur si simplu descarcata. Pe diferite platforme de socializare acest lucru este unul posibil.

 

Cum te protejezi in acest sens? Politica de confidentialitate este de multe ori ceea ce multi ignora in spiritul si entuziasmul de a crea contul si de a deveni activ in lumea virtuala. Si desigur se poate ajunge si mai deparate, pana la procese si cereri de drept insa pana sa descoperi pe unde au ajuns fotografiile tale publicate pe alte site-uri fara voia ta te vei bucura de popularitate indirecta.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *