Unele dintre proiectele Ikea includ si:

  1. Un dolar este o adevarata avere: Pentru un anumit numar de saptamani din fiecare an, compania Ikea doneaza cate un dolar pentru fiecare ursulet de plus sau jucarie moale vanduta.
  2. Milioane de dolari sunt donati in cadrul unor proiecte lansate de UNICEF si Salvati Copiii
  3. Schimbari privitoare la mediu si climat:

– Ikea isi doreste sa isi echipeze toate cladirile cu surse de energie regenerabile (alte surse decat combustibilii fosili)

– Compania lucreaza de asemenea pentru a imbunatati intreaga eficienta in ceea ce priveste energia cu 25% comparativ cu anul 2005.

– Cei de la Ikea au instalat becuri de iluminare economice, isi tin deschise luminile doar atunci cand este deschis depozitul sau magazinul si au instalat de asemenea o extra izolare pentru a economisi energie pe caldura si aer conditionat.

– Acestia spera ca in cele din urma sa foloseasca energie eoliana, solara, hidroenergie , combustibili bio si energie geotermala  pentru a asigura energie si electricitate in toate cladirile Ikea.

  • Conditii de munca:

– Ikea nu accepta munca asigurata din partea copiilor in cadrul nici unuia dintre punctele de fabricare a produselor brandului.

– Acestia lucreaza sa previna  munca efectuata de copii prin dezvoltarea de solutii  care se adreseaza direct la radacina acestei probleme, cum ar fi saracia, lipsa educatiei, etc.

  • Parteneriate:

– Ikea lucreaza impreuna cu Sow a Seed pentru a ajuta la restaurarea a 18.500 de hectare de paduri ecuatoriale din Borneo Malaysia, carora le-au fost provocate daune prin taierea masiva de lemn si prin incendiul imens din 1983.

–   Ikea lucreaza de asemenea si cu World Wildlife Fund (WWF) pentru a dezvolta practicile fermelor de bumbac din India si Pakistan.

In timp ce Ikea este foarte cunoscuta pentru marile oferte de mobila si de bunuri gospodaresti pe care le furnizeaza, poti de asemenea primi un numar mare de servicii si de la Ikea. Acestia te pot ajuta in ceea ce  priveste renovarea bucatariei si a biroului si te pot asista cu instalarea, si iti vor da de asemenea si multe sfaturi bune legate de mobila.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *