religie

O multime de oameni aleg sa adere la o religie de dragul de a trai cu sufletul impacat, iar oamenii de stiinta au descoperit ca participarea regulata la activitatile religioase are o multime de beneficii pentru organism si pentru minte. Insa, exista mai multe moduri in care religia ne afecteaza vietile, moduri prin care devenim mai fericiti si mai sanatosi.

Religia si consumul de fast-food

Faptul ca oamenii primesc memento-uri religioase ii face pe acestia sa simta ca au mai putin control asupra vietii lor, insa le ofera si abilitatea suplimentara de a rezista diferitelor tentatii. Intr-un studiu publicat in anul 2012, oamenii de stiinta au supus o serie de elevi in fata unor teste care aveau legatura cu Dumnezeu si jocurile. Comparativ cu elevii care au vazut lucruri frumoase dar non-religioase, participantii religiosi au simtit ca au mai putin control fata de carierele lor din viitor. Cu toate acestea, participantii religiosi au fost mai bine pregatiti in a rezista tentatiilor nesanatoase. Cu alte cuvinte, oamenii de stiinta au declarat ca, faptul ca ne gandim la Dumnezeu ar putea insemna un obicei de auto-control.

Cu toate acestea, religia te poate face sa te ingrasi. Faptul ca te gandesti la Dumnezeu te ajuta sa eviti tentatia fata de mancarurile junk- food, insa vointa si cainta nu se traduce intotdeauna cu o viata sanatoasa. Potrivit unui studiu prezentat in martie 2011, adultii tineri care frecventeaza activitatile religioase sunt cu 50% mai predispusi sa devina obezi pana la varsta a doua, fata de cei care stau departe de biserica.

Vinovat pentru acest lucru consta in ziua de duminica, deoarece atunci se consuma diverse alimente asociate cu venerarea lui Dumnezeu. De asemenea, oamenii religiosi au tendinta sa traiasca mai mult decat cei care sunt non-religiosi, din cauza faptului ca nu au atat de multe vicii, cum ar fi consumul de alcool sau fumatul.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *