In timp ce ne dorim ca ale noastre locuinte sa fie cat mai confortabile si calduroase, este de mirare cat de multi dintre noi nu se gandesc si la a mai taia din costurile facturilor la energie. A ne incalzi casele in cel mai scurt timp si in permanenta ne poate face sa cheltuim foarte multi bani, deoarece confortul termic costa destul de mult. In timp ce preturile la gaz, electricitate si la combustibil cresc, este si mai important decat atat a vedea ca exista si modalitati eficiente de a ne asigura caldura in locuinte fara a creste cheltuielile lunare.

Numai luna trecuta am dat vreo 2 milioane de lei la caldura, si asta in masura in care mi-a fost furnizata in apartament de catre cei abilitati. Precizez ca nu dispun de centrala termica proprie si nici de calorifere care sa poata fi reglate pe baza a ceea ce am eu nevoie in camere, ci beneficiez, daca as putea spune asa, de incalzirea centralizata la nivel de bloc. Nici nu as putea sa trec mai departe fara sa precizez faptul ca in luna noiembrie am primit caldura de proportii, de care ma puteam lipsi, intrucat nu a fost atat de rece afara, iar in luna decembrie am primit caldura pe jumatatea lunii anterioare.

Este evident acum ca factura la incalzire m-a ajuns atat de mult pe noiembrie, cand era normal sa se intample acest lucru in decembrie si in lunile de iarna, cel putin, desi nici asta nu mi se pare normal. Toata lumea m-a sfatuit sa renunt la acest tip de asigurare centralizata a caldurii in locuinta si sa apelez la varianta termostate pentru centrale termice de apartament. Insa, pentru asta va trebui sa imi achizitionez o centrala termica de calitate si un termostat programabil care sa imi faca traiul mult mai simplu.

Gandind mai bine, am zis ca ies mai ieftin daca voi beneficia de servicii asigurate de o centrala termica, care va incalzi atat cat voi dori eu, avantaj dat de un termostat de ambianta care sa programeze exact intervalele orare si zilele in care incaperilor locuintei mele va fi asigurat un confort termic dorit. A ne face caminele in care locuim sa fie mult mai eficiente din punct de vedere al energiei consumate este o adevarata necesitate, mai ales in zilele noastre. De asemenea, un ajutor real, pe langa instalarea unei centrale electrice, si folosirea unor termostate programabile, mai este si cel dat de izolatiile bine efectuate ale mansardei si ale subsolului, dar si de cele ale ferestrelor si usilor.

Cum altfel pot fi reduse costurile la energie daca nu prin utilizarea unor termostate pentru centrale termice de apartament? Cel mai simplu mod de avut in vedere este acesta. Aceste tipuri de dispozitive programabile sunt destul de ieftine ca pret, insa asigura o mare valoare atunci cand vine vorba despre economisirea unor sume mari de bani atunci cand vine vorba despre plata facturilor la caldura per luna. Ba chiar mai mult de atat, ultimele modele de termostate wireless si cu comanda prin internet fac ca vechile dispozitive sa paleasca si sa para preistorice.

Asadar, avand in vedere ca exista o gama atat de variata de optiuni si de produse care ma pot ajuta sa mai tai sumele imense platite la gaz si caldura pe luna, voi incerca varianta termostatelor pentru centrale termice de apartament.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *