RTS Console

In timp ce nu se asteapta ca si controllerele sa uzurpe brusc pozitia tastaturii si a mouse-ului este cea mai buna modalitate de a juca jocuri real time strategy, Relic Games a venit cu ceea ce numesc ei o solutie plauzibila pentru a face genul sa functioneze pe console.

Directorul de joc al celor de la Relic, Quinn Duffy, le-a spus celor de la Eurogamer, spune ca au fost o multime de discutii despre jocurile de strategie pe console. Acesta spune ca el si echipa sa au venit cu o solutie plauzibila, despre care nu vor sa vorbeasca.

Relic este cunoscut ca fiind un producator proeminent pentru jocurile real time strategy pe PC, producand serii de jocuri RTS precum Company of Heroes, Warhammer 40.000 : Dawn of War si Homeworld. A produs o pereche de jocuri, The Outfit si Warhammer 40.000 : Space Marine, pentru console, dar nici unul nu a fost joc de strategie, desi Outfit continea cateva elemente strategice.

Consolele au fost plasate istoric intr-un loc idficil pentru ca jocurile de strategie sa se stabileasca. Halo Wars iese in evidenta ca fiind unul din putinele jocuri de strategie ce s-a bucurat de succes pe console, dar au fost 5 ani de cand a fost lansat, fara nici un cuvant de continuare, in afara de exprimarea interesului lui Phil Spencer, conducatorul Xbox, pentru a produce eventual unul. Spencer a spus de asemenea ca se asteapta ca jocurile RTS pe console sa vada o renastere in timpul acestei generatii.

Duffy nu prevede un RTS ce o sa apara permitand jucatorilor de console si PC sa se joace impreuna cu totii, din cauza avantajului pe care il au jucatorii de PC, dar spune ca vede o multiem de elemente ale jocurilor RTS functionand pe console. Spunand acest lucru, el a spus ca nu in aceiasi metoda, ar avea nevoie de niste schimbari.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *