discurs

Puterea gesturilor si a miscarilor in discursul public

Tu stii cum anume sa te folosesti de gesturi? Dar de limbajul corpului si de mimica fetei? Cei care tin discursuri in public au foarte putine instrumente si lucruri la ei atunci cand tin anumite discursuri publice. Poate cateva prezentari PowerPoint si cam atat au a indemana acesti oameni mari. Cu toate acestea, se pare ca mai dispun de cateva elemente importante de care se pot ajuta atunci cand tin un speech in fata unei audiente. Trucul cel mai tare este de a sti cum anume sa ne folosim de gesturi si de mimica fetei, pentru a da impresia de siguranta, de incredere si de credinta in ceea ce se spune.

Cel mai important lucru de inteles in legatura cu exprimarea acestor gesturi este faptul ca ele trebuie sa fie in concordanta cu ceea ce se spune. A face  un anumit gest care nu are nimic de-a face cu ceea ce vei exprima verbal poate zapaci audienta si ii poate distrage atentia de la vorbele tale. Unul dintre lucrurile esentiale pe care le pot invata cei care isi doresc sa vorbeasca in public este faptul ca gesturile trebuie facute larg si trebuie sa fie atat de evidente incat si cei care stau in randurile din spate sa le vada bine.

Spune-ti punctul de vedere cu ajutorul gesturilor. Atunci cand speakerii incearca sa se faca intelesi si bine vazuti de catre audienta pe care o au in fata, uita de cele mau multe ori sa se foloseasca de cel mai important atu al lor: corpul. Ni s-a spus inca de cand eram mici cum sa nu ne folosim de corp, incat deseori uitam cum ne putem de fapt folosi de el pentru a comunica si argumenta ceva. Acum, trebuie sa ne dam seama ca nu ar trebui sa stam in acelasi loc cat timp vorbim si nici sa ne folosim de aceleasi gesturi.

Articole create 416

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus