Programele antivirus, depasite de situatie?

Intreaga industrie de programe antivirus au recunoscut existenta unei probleme majore, antivirusurile sunt slabe in a detecta sau a elimina virusurile noi pe care le puteti downloada. Fiecare computer este o potentiala tinta iar creatorii de noi virusuri au devenit foarte ingeniosi. In loc sa se foloseasca de vulnerabilitatile vechi de care majoritatea firmelor antivirus stiu deja, programatorii „rai” se folosesc de o cu totul alta tehnica pentru a se infiltra in computerele sau orice alta forma de dispozitiv electronic care are acces la internet.

Noua tehnica se bazeaza pe scrierea unui nou tip de cod la fiecare program, depasind astfel problemele cunoscute in legatura cu virusii si customizand cate un nou virus pentru fiecare incercare de hack. Evident, acest lucru necesita o munca mult mai meticuloasa din partea creatorilor de virusi, insa si rezultatele sunt pe masura. Un studiu recent de la Cisco a aratat ca dintre 80 de tipuri noi de virusi, doar 5% au fost descoperiti si eliminati cu succes de catre programele antivirus de pe piata. Majoritatea dintre acesti „troieni” pot sta ascunsi pentru luni intregi, putand sa fie descoperiti decat atunci cand este deja prea tarziu. Exista chiar si virusi care pot sa stea in starea de asteptare pentru ani intregi.

Se doreste descoperirea unei solutii pentru aceastra problema grava. Companii precum Kaspersy, McAfee, Eset sau Symatec lucreaza pentru a-si imbunatati produsele pentru a face fata invaziei de virusi. In calitate de utilizator, trebuie sa va incercati sa va protejati de aceste „maladii” prin utilizarea unei largi varietati de produse, precum sunt Norton Complete sau AOL Security Essentials. Programele antivirus gratuite sunt bune pentru un grad de protectie minim, insa daca doriti un grad de protectie sporit va trebui sa investiti. Chiar si asa, daca observati ca computerul dumneavoastra lucreaza relativ greu, s-ar putea ca programul antivirus de care dispuneti sa nu faca fata situatiei si va fi necesara o formatare.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus