alergare

Pregatire pentru primul maraton

Cei care alearga la maraton in ziua de azi au acces la o multitudine de gadgeturi si de echipamente  desemate special pentru a-i ajuta sa parcurga acele distante. Oricum, in starea ei cea mai pura, alergarea necesita  foarte putin echipament scump sau modern. Haideti sa vedem care sunt lucrurile esentiale ce tin de pregatirea pentru maraton.

  1. Incaltaminte de alergare. De la papuci josi speciali pentru alergare si pana la papuci sport  cu spuma pentru stabilitte mai mare, optiunile pentru incaltamintea de alergare sunt nelimitate. Pentru a gasi cea mai buna solutie,  analizeaza-ti tipul de mers si de arcuire a piciorului intr-un magazin special de echipament de alergare, cele mai multe dintre acestea oferind analize gratis.  Aceste magazine iti pot recomanda incaltaminte pentru alergare la diverse preturi de pornire pentru a complimenta si ajuta structura piciorului tau si pentru a te ajuta sa alergi mai bine.
  2. Imbracaminte de alergare. Nu este nevoie de ceva foarte  scump sau cine stie de la ce firma pentru a alerga. Oricum, materialele care elimina umezeala si pastraza pielea uscata te mentin mai ok pe linia de alergare si sunt mult mai confortabile. Pentru femei, sutienele de tip bustiere speciale pentru alergare sut un rau necesar, cum s-ar spune. In cele din urma, alergatorii care sustin ca echipamentul sport scurt ii incomodeaza in zona coapselor, pot alege oricand niste pantaloni de alergare de tip capri, de trei sferturi.
  3. Hidratarea. Bauturile sport care te umplu de electroliti pot imbunatati performantele. Oricum, de cele mai multe ori contin zahar si calorii care nu sunt necesare la alergari de 75 de minute-mai ales pentru acei alergatori care incearca sa si slabeasca. Indiferent daca vei alege  bauturi sportive sau apa, asigura-te ca vei avea ceva de baut la tine pe timp de alergari. Daca nu-ti place sa alergi cu sticla dupa tine, incearca sa aliniezi de-a lunful rutei tale de alergare sticle cu apa sau investeste intr-o curea de hidratare sau un rucsac de purtat in spate.
Articole create 412

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus