Placerea femeilor si curiozitati despre pantofi

Femeile adora sa colectioneze pantofi, genti si accesorii de acest fel. Cu fiecare noua pereche simt ca au un alt stil si o noua sansa de a transforma look-ul. Stiu ele insa cum au aparaut pantofii? Sau faptul ca utilitatea nu este singura parte definitorie caci mai ales in zilele noastre ne dam seama cat de important este fashion-ul, stilul, design-ul pantofilor. Prima pereche de pantofi apare in anul 1818 in Philadelphia.

Stiai ca:

  • In China exista o intreaga poveste si traditie in ceea ce priveste pantofii? Acestia sunt rosii, de altfel culoarea definitorie pentru mirese care se crede ca aduce noroc. Un pantof este aruncat peste o cladire, pe un acoperis. Ori la noi este turta miresei cea care zboara.
  • In Ungaria tot la nunta mirele trebuie sa bea din pantoful miresei? Un moment vesel insa nu si dupa ore intregi de purtare.
  • In perioada medievala pantoful era partea simbolica pentru ca viitorul socru mic sa il daruiasca ginerelui ca si expresie a faptului ca ii oferea fiica spre casatorie? La noi se poarta a cere mana fiicei nu pantoful.
  • Pantofii cu toc nu au existat pana in secolul al XVI-lea cand numai cei de rang inalt isi permiteau sa poarte tocuri? In plus exagerau atat de mult incat aveau nevoie de servitori pentru a se deplasa.

Insa in Romania exista de asemenea numeroase obiceiuri ce se leaga de pantofi. Se spune ca un decedat trebuie sa aiba pantofi in picioare pentru a putea pleca in lumea de dincolo, pantoful miresei este dovada cand aceasta este rascumparata etc.

Se pare ca importanta pantofilor in vietile noastre tine mai mult decat de nevoia de a ne proteja picioarele, talpile. Insa daca in trecut existau povesti si simboluri pentru asta in zilele noastre totul tine de design si inspiratie.

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus