Orasul subacvatic

Daca despre America se spune ca este tara tuturor posibilitatilor pana la urma indiferent de locatie fiecare dintre noi are o doza de nebunie si creativitate ce face ca noi proiecte sa apara. Fie ca este vorba de o chestiune ce ramane in faza de proiect fie ca se va concretiza este gratuit sa incerci si sa visezi.

Este si cazul lui Phil Pauley, cel care a realizat un proiect inedit, total nou. Este orasul subacvatic asa cum il considera el. Este o noua imagine a viitorului cand totul va fi posibil. Mai exact este Sub-Biosphere 2 asa cum il defineste cel care a realizat proiectul. Se defineste prin latimea de 330 de metri, structurat in „bio-dom-uri”. Un punct central, unul de observare care sa poata gazdui pana la 100 de oameni, cu fiecare parte avand un ecosistem propriu. Intr-o astfel de lume nici ca ai mai avea nevoie de apa sau mancare din mediul exterior. Poate prea vag pentru modul in care se poate locui, popula o astfel de zona insa pana la urma este doar o imaginatie bogata care face obiectul interesul de a defini ceea ce inseamna un oras subacvatic. Structuri ciudate ce parca fac parte dintr-o poveste SF, descrieri ce tin de ineditul cazului pana la cel mai inalt nivel. Desi se cunosc doar cateva din aspecte se contureaza aceasta idee din ce in ce mai mult.

O lume imaginara pe care o defineste cel mai bine in trilogia sa „The Moral Order”, prin traducere „Ordinul Moral”. Autorul este constient de faptul ca ideea sa prinde mai greu la public in conditiile in care lumea inca nu este pregatita de astfel de aspecte. Inca nu exista o deschidere la public pentru astfel de idei astfel ca totul se rezuma la un proiect. Dar ambitios din fire spera ca de la un simplu proiect sa se ajunga la o realitate in viitorul apropiat.

 

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus