Obiceiuri nesantoase si totusi benefice

Zi de zi suntem tentati sa facem lucruri care nu sunt tocmai sanatoase. De la prea multe dulciuri si pana la un program si stil de viata haotic pe termen lung toate acestea afecteaza starea de sanatate. Si totusi, din cand in cand sa incalci regulile este totusi benefic. Ai sa fii surprins sa afli ca:

  • Sa dormi mai mult. Exista chiar si un studiu conform caruia cei care se trezesc din cauza alarmei fata de cei care se trezesc singur, de buna voie, au un risc de trei ori mai mare de a se ingrasa. Iti strici ritmul intern practic astfel ca organismul nu isi va absorbi nutrientii de care are nevoie. Se ajunge la un dezechilibru practic.
  • Se spune ca trebuie sa eviti dulciurile in exces, bomboanele. Insa in comparatie cu o prajitura o bomboana care mai putine calorii deci ce ar fi mai bine sa alegi?
  • Oricat de oribil ar suna sa iti rozi unghiile inseamna un plus pentru sistemul imunitar. Asta pentru ca sub unghii se depoziteaza adesea tot felul de microbi care o data ingerati supun sistemul imunitar la un test de rezistenta. Si dupa principiul picaturii chinezesti in timp ajungi sa fii imun la unii microbi.
  • O vacanta prelungita. Aduce rasturnari de situatie insa o data cu asta iti castigi ceva puncte caci un studiu realizat in acest sens demonstreaza ca poti sa reduci riscul de deces. Spre exemplu ai cu 30% mai putine sanse de a dezvolta probleme cardiace.
  • Cafeaua. In exces nu este buna insa se pare ca cei care ajung sa consume pana la 4 cafele pe zi au mai putine sanse de a fi depresivi la un moment dat.

De la o viata intima activa si pana la cateva pahare de alcool pe zi ai sanse sa iti aduci catev plusuri pentru sanatate si prin activitati ce la un moment dat sunt categorizate ca fiind mai putin sanatoate.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus