Artizanatul este ceva ce defineste pe romani. Tine de traditia si de sufletul nemuritor al nostru, al neamului nostru stramosesc, care invie de la an la an prin frumoase creatii populare. Artizanatul se refera la mestesugurile din popor care, odata create din inima si cu migala, ajung la rangul de arta atat printre romani, cat si printre strainii din alte tari ale lumii.

Obiectele lucrate intr-un mod cat se poate de artistic de catre mesterii populari romani nu inceteaza a ne uimi si a ne face mandri de statutul nostru de purtatori ai tricolorului. Cel mai frumos lucru care tine de tara in care traim si de zonele in care am fost predestinati sa crestem si sa locuim este reprezentat de traditiile inca vii care marcheaza diferitele regiuni ale tarii. Fiecare dintre aceste locuri unice in Romania ne fac sa ne tresalte inima de bucurie, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, de Pasti sau atunci cand se organizeaza tot felul de targuri romanesti cu renume international.

Artizanatul este arta care reuneste toate mestesugurile din patria draga. In ziua de azi, este esential faptul ca nu numai persoanele in varsta se ocupa cu o asemenea meserie, ci si persoanele tinere sunt placut impresionate de ceea ce inseamna obiceiuri, datini si traditii pastrate cu sfintenie din tata in fiu. Asa se face ca, mai ales in zona Bucovinei, exista o nota aparte de originalitate si de personalitate care isi pune amprenta pe toate produsele si podoabele ce impodobesc casele si muzeele din zona.

Artizanatul mentine in viata traditiile romanesti

Insa, nu trebuie sa tinem aceste frumuseti numai pentru noi, ci putem sa dezvaluim mai departe lumii intregi si tarii intregi despre ceea ce se regaseste atat de special aici in Bucovina. Olaritul, ceramica de la Marginea, obiectele de artizanat din Darmanesti, Suceava, ne fac o adevarata placere vizuala atunci cand ajungem sa le privim indeaproape. Aceste lucrari de artizanat nu sunt create in mod exclusiv pentru a fi expuse in muzee sau doar asa, pentru a pastra traditia vie printr-o continua activitate.

Artizanatul ramane viu in viata romanului obisnuit, din Bucovina sau din Maramures, datorita felului de a fi al creatiei, a specificului si al mesajului transmis. Povestea Kult Art Artizan poate fi parcursa cu pasiune pe site-ul www.artizanatkult-art.ro, de unde pot fi achizitionate in aceeasi masura si produse frumoase, traditionale si ornamentale care pot completa interioarele caselor, a pensiunilor bucovinesti sau a restaurantelor cu specific moldovenesc.

Kult – Art Artizan cauta in permanenta sa promoveze imaginea artizanatului romanesc, si mai ales bucovinean, pe o piata de profil pe care cererea este inca in crestere. Se doreste ca prin produsele create si furnizate in toata tara, dar si in intreaga lume, sa se includa in procesul de marketing si prezentarea mestesugurilor sau obiectelor traditionale din artizanatul romanesc.

Cateva astfel de articole de decor, dar si practice in acelasi timp pentru diferite activitati pot fi regasite, fiecare cu povestea lui, in sectiunea „Produse” a site-ului www.artizanatkult-art.ro. Astfel ca vase din ceramica, elemente de olarie, articole decorative din materiale traditionale, itemuri cu tematica de decor in diferite spatii, dar si vase de servit sau articole de agatat deasupra usii sau pe cerdace, pentru intampinarea musafirilor, pot fi cumparate cu drag de la Kult – Art Artizan.

Blogger: Oana M. Roman

De Admin