O alta cauza a afectiunilor comune

O durere de cap, o durere de stomac. Pentru fiecare situatie de acest gen o pastila este actiunea imediata. Pana la proba contrarie care sa dovedeasca ca exista o problema mai grava ce necesita tratare. Si nu mica iti este surpriza sa afli totusi ca din punct de vedere medical lucrurile sunt bune. Cauza? Negativismul.

Efectul placebo este destul de popular. Nu mai este o totala surpriza sa auzim despre “puterea gandului bun”. Asta pentru ca de la psihic porneste totul, caci gasind motivatia suficienta totul va fi constructiv. Se poate insa ca aceasta situatie sa puna stapanire pana la partea afectiunilor pe care le experimentam? Desigur spun specialistii.

Daca pentru a ne simti bine endorfinele sunt necesare in cazul anxietiatii, a furiei indelungate, a pesimismului suntem sub puterea hormonului stresului, cortizonul, si al adrenalinei. In timp acestea isi spun cuvantul, de la dezechilibre in ceea ce priveste sistemul digestiv si pana la atentie, oboseala cronica, dureri de tot soiul.

Stiai ca o alta cauza a durerii de stomac este problema banilor? Hiperaciditatea este pusa pe seama neajunsurilor, a gandului obsesiv in acest sens. Intr-un lung sir de probleme se pare ca aceasta va da dureri de stomac, imposibilitatea de a savura o masa. Graba in alimentatie este egala cu stresul muncii de unde si un lung sir de probleme corelate.

Mai mult decat atat se pare ca bolile de ficat sunt asociate cu cei care au ganduri pesimiste legate de propria persoana. Mai exact acestea nu sunt multumite de ceea ce sunt, de ceea ce fac sau de cum arata. Cei sensibili experimenteaza probleme de tensiune in timp ce aspectul si sanatatea parului dar si al unghiilor tradeaza emotiile negative.

Chiar daca medicamentatia va trata o anumita afectiune cauza ramane. Gandul optimist este cel care guverneaza.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus