locatie

Nu ne gandim aproape deloc ca pozitia noastra curenta ofera informatii destul de sensibile, insa acestea sunt intr-adevar foarte valoroase si ar trebui luate in cosiderare destul de serios daca ne dorim sa ne protejam cat mai bine posibil. Media sociala este cea responsabila pentru faptul ca ne-a indreptat privirea catre mediul online. De fiecare data cand postezi sau faci o actualizare pe Facebook, trimiti un tweet, dai un check in la o locatie etc., nu faci nimic decat sa partajezi locatia ta, care are un potential si o audienta uriasa.

Locatia ta nu trebuie sa fie publica

In primul rand, nu ar trebui sa iti publici locatia la care te afli, deoarece acest lucru poate spune oamenilor unde te afli. In momentul in care partajezi un status, o actualizare sau o fotografie pe o retea de socializare, ceea ce faci defapt consta in marcarea locatiei curente la care te afli. Astfel, oamenii afla unde te afli cu exactitate la ora la care ai distribuit postarea. In functie de setarile de confidentialitate, aceste informatii ar putea ajunge la milioane de utilizatori straini, si, cu toate ca ai setat ca aceste informatii sa fie vazute numai de prietenii tai virtuali, nu ai nicio garantie ca astfel de informatii nu vor ajunge in calea celor necunoscuti de tine.

De exemplu, te afli in vacanta, iar ca sa te lauzi in fata prietenilor tai de pe Facebook, distribui fotografii cu tine pe plaja din Miami. Total inofensiv, nu? Gresit! Daca distribui o fotografie pe Facebook, in momentul in care te afli la mii de kilometri departare de casa, tocmai ai declarat catre potentialii infractori ca nu te afli deloc acasa, ceea ce inseamna ca, casa ta este goala si libera pentru a fi sparta. Chiar si in cazul in care ai afla, ti-ar lua intre 10- si 12 ore ca sa ajungi acasa.

De Admin