Concentreaza-te pe motivatie

Fa din asta un obicei

Te speli pe dinti in fiecare zi? Sa speram ca da, si probabil nu te-ai fi gandit niciodata sa fii motivat sa faci acest lucru. Sa te speli pe dinti este pur si simplu un obicei. O modalitate grozava sa-ti impiedici nevoie de a-ti transforma scopurile de santate in obiceiuri. Daca mergi la o plimbare in fiecare zi, inainte de micul dejun pentru trei saptamani, exista sanse, ca va deveni mai mult un obicei la fel ca spalatul pe dinti. Daca intotdeauna mananci o bucata de fructe inainte de a te decide ca vrei o bucata de ciocolata, atunci acest lucru devine aproape automat.

In special, cauta orice obicei rau pe care l-ai stabilit in obiceiurile de mancat sau exersat. Intotdeauna iti cumperi o briosa dimineata de la cantina inainte de munca? Iti torni un pahar de vin cu cina in fiecare dupa amiaza? Incearca sa iti limitezi indulgentele de comportament pentru gustari ocazionale, vei descoperi ca te bucuri de ele mai mult.

Incearca ceva nou.

In ultimul rand, unul din motivul pentru care majoritatea oamenilor renunta la dieta sau planul de exercitii este fiindca devin plictisiti. Incearca sa nu cazi in capcana de a face acelasi DVD de exercitii in fiecera zi, sau folosind aceleasi 3 piese de echipament la sala. Nu manca aceleasi lucruri la pranz si la cina in fiecare zi, chiar daca iesi din cutia nutritiei.

Incearca sa amesteci lucrurile, este bine pentru corpul si mintea ta. Incearca o noua clasa de exercitii. Pune instructorii de la sala sa iti arate cum functioneaza piesa de echipament pe care nu ai incercat-o niciodata inainte. Cauta prin cartile de retete, sau cauta retete sanatoase online, si incearca sa faci un tip de mancare pe care in mod normal nu l-ai mancat, fiindca nu ai mancat in mod normal.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *