jucatoare tenis

Marile jucatoare de tenis ale lumii

Charlotte Reinagle Cooper din Anglia a fost membra a  Ealing Lawn Tennis Club. In anul 1895, aceasta a castigat primul dintre cele cinci campionate la single de la Wimbledon si a continuat cu acelasi succes si mai departe de atat. Cunoscuta publicului ca si „Chattie”, aceasta era o femeie inalta, subtire si eleganta, insa o atleta puternica care a devenit prima femeie care a castigat Medalia Olimpica de Aur.

S-a maritat in timpul aceluiasi an in care a castigat cel de-al patrulea campionat Wimbledon. Dupa ce si-a trait viata de familie, aceasta s-a intors in tenisul activ si si-a castigat cel de-al cincilea campionat Wimbledon la varsta de 37 de ani, un record de varsta care inca a ramas in picioare si in momentul de fata. Charlotte a murit la varsta de 97 de ani, dupa ce a dus o viata tare activa ca jucatoare de tenis, chiar si la varsta de 50 de ani.

Lottie Dod

Lottie Dod si-a inceput cariera devreme la varsta de 11 ani. A castigat primul ei titlu la Wimbledon la varsta de 15 ani, in anul 1887. Atleta engleza cunoscuta ca una dintre cele mai bune jucatoare de tenis ale vremurilor ei, a castigat campioantul Wimbledon de 5 ori. Aceasta ramane cea mai tanara jucatoare de tenis la turneele de single  si presa a poreclit-o Micuta Minune. Nu numai ca a fost o jucatoare de tenis foarte buna, dar de asemenea si o jucatoare foarte buna de golf, o jucatoare de hockey si o arcasa foarte buna.

Nimic suprinzator, a fost numita de asemenea in Cartea Recordurilor de Guinness drept cea mai versatila femei atlet a tuturor timpurilor. Aceasta a murit la varsta de 88 de ani, nemaritata, ascultand turneul Wimbledon live din pat.

Althea Gibson

Prima femeie afro-americana care a depasit bariera culorii, Althea Gibson este cunoscuta de asemenea ca si Jackie Robinson’ a tenisului. Sub asistenta unui sponsor, aceasta si-a inceput cariera in anul 1946. A fost de asemenea si prima femeie de culoare care a castigat un titlu la Wimbledon. Althea a fost onorata de asemenea drept Associated Press Female Athlete a anului si in acel an s-a retras din tenis.

Articole create 416

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus