jucatoare tenis

Marile jucatoare de tenis ale lumii

Charlotte Reinagle Cooper din Anglia a fost membra a  Ealing Lawn Tennis Club. In anul 1895, aceasta a castigat primul dintre cele cinci campionate la single de la Wimbledon si a continuat cu acelasi succes si mai departe de atat. Cunoscuta publicului ca si „Chattie”, aceasta era o femeie inalta, subtire si eleganta, insa o atleta puternica care a devenit prima femeie care a castigat Medalia Olimpica de Aur.

S-a maritat in timpul aceluiasi an in care a castigat cel de-al patrulea campionat Wimbledon. Dupa ce si-a trait viata de familie, aceasta s-a intors in tenisul activ si si-a castigat cel de-al cincilea campionat Wimbledon la varsta de 37 de ani, un record de varsta care inca a ramas in picioare si in momentul de fata. Charlotte a murit la varsta de 97 de ani, dupa ce a dus o viata tare activa ca jucatoare de tenis, chiar si la varsta de 50 de ani.

Lottie Dod

Lottie Dod si-a inceput cariera devreme la varsta de 11 ani. A castigat primul ei titlu la Wimbledon la varsta de 15 ani, in anul 1887. Atleta engleza cunoscuta ca una dintre cele mai bune jucatoare de tenis ale vremurilor ei, a castigat campioantul Wimbledon de 5 ori. Aceasta ramane cea mai tanara jucatoare de tenis la turneele de single  si presa a poreclit-o Micuta Minune. Nu numai ca a fost o jucatoare de tenis foarte buna, dar de asemenea si o jucatoare foarte buna de golf, o jucatoare de hockey si o arcasa foarte buna.

Nimic suprinzator, a fost numita de asemenea in Cartea Recordurilor de Guinness drept cea mai versatila femei atlet a tuturor timpurilor. Aceasta a murit la varsta de 88 de ani, nemaritata, ascultand turneul Wimbledon live din pat.

Althea Gibson

Prima femeie afro-americana care a depasit bariera culorii, Althea Gibson este cunoscuta de asemenea ca si Jackie Robinson’ a tenisului. Sub asistenta unui sponsor, aceasta si-a inceput cariera in anul 1946. A fost de asemenea si prima femeie de culoare care a castigat un titlu la Wimbledon. Althea a fost onorata de asemenea drept Associated Press Female Athlete a anului si in acel an s-a retras din tenis.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus