lucruri nepotrivite frigider
lucruri nepotrivite frigider

Exista unele alimente care pentru o mai buna si indelungata rezistenta nu trebuie refrigerate sau puse la congelator, pentru ca isi pot pierde proprietatile minune. Ceapa este unul dintre aceste lucruri. Aceste alimente vegetale isi adora locurile in care au fost amplasate la inceput (care sa le asigure si buna aerisire) in cadrul camarii cu bunatati pentru iarna. Insa trebuie tinute deoparte de cartofi, pentru ca acestia emit umezeala si gaze care pot cauza cepei sa putrezeasca la un moment dat.

Painea este un alt aliment care nu se tine la frigider, cu toate ca obisnuiam poate sa facem acest lucru, deoarece credeam ca in acest fel rezista mai mult decat termenul de valabilitate. Frigiderul poate usca painea cel mai repede. In schimb, pastreaza ceea ce mananci sau cat mananci din ea timp de 4 zile la temperatura camerei si ingheta mai bine restul de paine de care nu ai nevoie.

Cartofii sunt si ei niste alimente care nu se tin la frigider. Temperatura ridicata de la frigider le afecteaza aroma, asadar pastreaza-i mai bine in camara in pungi de gartie sau saci (pungile de plastic atrag umezeala si grabesc distrugerea cartofilor). Cele mai multe soiuri de cartofi ar trebui sa reziste pana la 3 saptamani.

Sosul picant nu se tine la frigider. Credeti-ma ca am incercat acest lucru crezand ca este benefic, fara sa stiu ca face rau si acum nu voi mai face acest lucru si pe viitor. Acest sos iute bun pentru felurite mancaruri poate rezista foarte bine in camara pana la 3 ani.

Pentru a evita ca alimentele de prin casa sa se deterioreze mai repede decat ti-ai dori si daca vrei ce-i mai bine pentru sanatatea ta, si mai ales daca iti doresti ca mancarea sa nu se strice atat de repede, ai face bine sa urmezi sfaturile de mai sus si sa incerci sa tii la camara anumite alimente in loc de frigider.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *