Tigrii sumatrani se gasesc doar in insula Sumatra, Indonezia. In continuare vom vorbi pe scurt despre aceasta felina magnifica.

Van Gogh ar fi vandut mai mult de un tablou daca ar fi pus tigri in ele. – Bill Watterson

Fiind unul dintre cei mai mici tigri ca dimensiuni, atributele fizice ale acestor tigri pot sa varieze de la subspecie la subspecie. Potrivit unui studiu facut de catre Societatea Americana de Mamifere, masculi de tigri sumatrani cantaresc intre 100 si 150 de kg, iar femelele intre 70 si 120 kg. Lungimea totala a unui asemenea tigru poate sa varieze in jurul a 2 m.

Dieta acestor carnivore consta in tot felul de animale de toate dimensiunile, in principal caprioare, porci mistresi si alte animale salbatice. Ca si alte feline, tigrii sumatrani se bazeaza pe metoda ambuscadei atunci cand vine vorba despre vanarea prazii. Acestia ataca de obicei pe la spate si pun accent pe atacul asupra gatului victimei.

Atunci cand vine vorba despre reproducere, femele de tigru sumatran ating maturitatea sexuala la varsta de 3-4 ani, iar masculii la 4-5 ani. Pot sa se imperecheze oricand in timpul anului, totusi, imperecherea este mai frecventa in noiembrie si aprilie. Dupa o perioada de gestatie de 104-106 zile, o femela de tigru poate da nastere la 2 sau 3 pui la fiecare 2-3 ani.

Unul dintre motivele pentru care tigrul sumatran este intr-o continua scadere in ceea ce priveste numarul de membri este faptul ca plantatiile de palmieri si acacia sunt intr-o continua restere. Mai mult decat atat, braconajul joaca un rol decisiv in scaderea constanta a numarului de tigri, in jur de 40 de tigri fiind omorati anual.

Date fiind informatiile de mai sus, sunt sigur ca ti-ai format o parere in legatura cu acest tip inedit de felina si care sunt caracteristicile care-l fac diferit fata de alte feline.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *