Lucruri interesante despre pisica japoneza fara coada

Una dintre cele mai vechi specii, pisica japoneza este cea mai renumita specie din Arhipelagul Japonez inca din secolul al VII-lea. In continuare vom despre cateva dintre calitatile uneia dintre cele mai afectuoase pisici din lume.

Cu toate ca felinele si cuvantul „prietenoase” nu sunt adesea folosite in aceeasi propozitie, exista si exceptii de la aceasta regula. Toata lumea ar prefera o pisica care este jucausa si foarte prietenoase. Daca esti in cautarea unei astfel de feline, pisica japoneza fara coada este raspunsul. Asa cum ii sugereaza si numele, pisica japoneza fara coada nu dispune decat de o mica formatiune in loc de coada. In continuare, voi prezenta cateva lucruri interesante legate de pisica japoneza fara coada.

  • Este foarte inteligenta si foarte activa, fiind cunoscuta pentru faptul ca petrece foarte mult timp pe afara. Toate pisicile japoneze sunt extrem de jucause si sunt mereu in miscare.
  • Pisica japoneza fara coada este foarte lunga si foarte fina, avand o structura osoasa foarte rafinata. Masculii sunt mai mari decat femelele.
  • Capul unei pisici japoneze are o forma triunghiulara, iar coada acesteia are forma unui bulgare. Pe langa asta, coada pisicii japoneze este carliontata, ceea ce o face sa para si mai scurta. Coada acesteia seamana foarte mult cu coada unui iepure.
  • Sunt foarte curajoase si curioase, fiind foarte usor de prins de catre straini. Sunt considerate a fi animale de companie extraordinare, datorita firii lor afective si a caracterului jucaus.
  • In mod uimitor, pisica japoneza fara coada este originara din China si nu din Japonia. Legenda spune ca imparatul Chinei i-a daruit imparatului Japoniei pentru prima data o pisica fara coada in urma cu circa un secol.
  • Pisica japoneza apare intr-o larga varietate de culori ale blanii. Totusi, majoritatea acestora sunt albe si cu pete de diferite nuante de negru sau portocaliu.
Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus