Lucruri interesante despre creierul uman

Creierul este cea mai complexa parte a organismului uman, fiind probabil si cea mai importanta creatie din univers. Este evident ca minunile facute de omenire pana acum se datoreaza in totalitatea acestui „dispozitiv” minunat. Creierul uman, in complexitatea sa, se comporta ca un dispozitiv de stocare, care, precum un seif, tine in siguranta cele mai frumoase sau cele mai puternice amintiri ale individului.

Personalitatea unei persoane este influentata intr-o foarte mare masura de catre creier, precum este si constiinta umana, care ne da notiuni precum emotia, parerea de rau, iubirea sau pasiunea. Fiind centrul de comanda pentru sistemul nervos, creierul deserveste la dezvoltarea unei ample varietati de abilitati cognitive sau fizice. In continuare va voi prezenta cateva dintre cele mai interesante lucruri legate de creierul uman.

– este singurul organ care nu dispune de nervi, in ciuda faptului ca este centrul de comanda pentru intreg sistemul nervos. Asadar, creierul uman nu simte durere.

– consuma cea mai mare cantitate din totalul de energie sintetizata de catre organism. Asadar, in ciuda faptului ca ocupa doar 3% din greutatea corporala, creierul epuizeaza un sfert din totalul energetic al individului.

– contine un numar de aproximativ 100 de miliare de neuroni, asta reprezentand mai mult de 10 ori populatia globului. Acest numar mare de neuroni creste abilitatea de procesare a creierului

– in stadiul intrauterin al omului, neuronii se multiplica la o rata de 250 000 de neuroni pe minut, urmand ca dupa o anumita varsta, acest numar sa ajunga la zero.

– energia consumata de creier, de aproximativ 25 de wati, este suficienta pentru a aprinde un bec.

– cel mai „gras” organ, fiind compus in procent de 60% din grasime. Mai mult, 75% din totalul creierului este alcatuit din apa, folosita la regularea diferitelor functii ale acestuia.

– neocortexul este partea creierului uman care se ocupa cu limba si cu constienta. Ocupa aproximativ trei sferturi din volumul total al creierului, fiind cel mai mare in raport cu neocortexul altor animale.

Articole create 412

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus