Arabia Saudita

Lucruri despre Arabia Saudita

Arabia Saudita este o tara destul de controversata. De vreme ce este un aliat pentru cele mai multe tari din Vest, are o reputatie  socanta pentru incalcarea drepturilor omului, in special in ceea ce priveste tratamentul femeilor. Insa, chiar si cu cate am auzit despre aceasta tara, cu siguranta mai sunt multe lucruri despre care nu stim si sunt fascinante la acest stat.

Deficit de spadasini

Pedeapsa cu moartea este foarte des folosita in Arabia Saudita-este a patra tara din lume in ceea ce priveste executiile iar oamenii sunt ucisi pentru delicte incluzand adulterul si renuntarea la Islam. Un mare numar al acestor executii sunt purtate prin decapitare, insa la inceputul anului 2013, Arabia Saudita a luat in considerare o metoda alternativa din cauza lipsei de spadasini.

Executorii folosesc acum un iatagan traditional si decapiteaza dintr-o singura taietura. Deficitul acestor spadasini i-a dus  in mod regulat la intarzierea acestor executii. O schimbare  legata de patrula de executie este probabil sa fie varianta aleasa.

Problema magazinelor de lenjerie intima

Femeile sunt interzise a lucra in Arabia Saudita. De decenii, asta a insemnat ca femeile erau servite de barbati in mgazinele de lenjerie intima, ceea ce este destul de ciudat. Femeile combatanti au incercat un efort de a schimba lucrurile si la inceputul anului 2012, a fost inaintat un decret care le interzicea barbatilor a mai lucra in magazinele de lenjerie intima pentru femei.  Aceasta ordonanta  a fost respinsa de clerici, care considerau ca femeile  care lucrau in afara locuintei sunt in afara legii sharia.

In jur de 100 de magazine care nu indeplineu aceasta regula au fost inchise la cateva luni dupa ce  legea a fost introdusa. Legea continua sa fie admisa  si 6 magazinr de lenjerie intima au fost amenintate cu inchiderea in luna iulie dupa ce inspectiile au descoperit inca barbati lucrand aici.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus