legende si povestilegende si povesti

Potrivit cu fiecare cultura si fiecare tara din aceasta lume, exista diferite legende, povesti si mituri care mai de care mai terifiante si mai inspaimantatoare care ne dau fiori reci pe sira spinarii. Foclorul fiecarei regiuni si populatii in parte este plin de povesti si legende frumoase, dar in aceeasi masura si de povesti de groaza in care creaturile fantomatice isi au rolul principal.

Potrivit cu o legenda japoneza, kodama este un spirit pasnic ce traieste in cadrul unui anumit tip de copac. Cei care sustin ca au vazut o asemenea creatura o descriu drept o fantoma de marime mica si de culoare alba, care se sincronizeaza perfect cu Mama Natura.

Oricum, potrivit cu legenda, cand cineva incearca sa ucida o kodoma (sau copacul in care aceasta traieste), agresorul va fi blestemat si multe lucruri rele i se vor intampla. Se spune de asemenea ca sange uman ar curge din copacii in care traiesc acesti kodoma daca ar fi taiati, insa niciuna dintre aceste zvonuri nu au fost verificate sau dovedite vreodata.

Creatura ciudata denumita korrigan provine din Brittany, o regiune culturala  din nord-vestul Frantei cu o traditie foarte bogata si un folclor asemenea. Unele surse presupun ca un korrigan ar fi frumos, de genul unei zane, insa alte surse presupun ca ar fi un spirit rau care arata ca un pitic si danseaza in jurul fantanilor in timp ce seduce oamenii cu sarmul sau tocmai pentru a-i omora  sau pentru a le fura copiii.

Potrivit unui poem popular breton, poem denumit Ar-Rannou, noua korrigani „danseaza, cu flori in par, si cu robe  de lana alba, in jurul unei fantani, in lumina lunii” asteptandu-si victimele.

Existenta omului peste din Lierganes a fost sugerata, insa nu a fost dovedita si apartine mitologiei din Cantabria, o comunitate autonoma localizata in nordul Spaniei. Aceasta creatura este de fapt, potrivit legendei urbane, o fiinta amfibiana care arata ca un muritor deprimat care s-a pierdut pe mare.

De Admin