Kojima Metal Gear Solid

Creatorul seriei Metal Gear, Hideo Kojima, a spus ca poate fi mai dificil sa-ti mentii libertatea creativa cand lucrezi la jocuri de buget mare. Kojima a spus intr-un interviu de la evenimentul E3 2014, ca vrea sa foloseasca o multime de tehnologie, dar de indata ce folosesc mai multa tehnologie au nevoie de un buget mai mare, iar atunci cand ai nevoie de buget mai mare este dficil sa-ti pui amprenta in joc. Acesta sustine ca relatia cu departamentul de marketing a devenit mai dificila in ultima vreme, asa ca in calitate de creator a devenit foarte dificil. Cu cat foloseste mai multa tehnologie, cu atat devine mai dificil sa devii creativ.

Kojima a participat la evenimentul E3 2014, pentru a-si promova cel mai recent si cel mai mare joc de pana acum, Metal Gear Solid V : The Phantom Pain. Preludiul lansat recent al acestui joc, Metal Gear Solid V : Ground Zeroes, a fost subiectul asupra mai multor controverse mai tarziu, datorita reprezentarii sale de tortura.

Dupa cum a explicat Kojima la acelasi interviu, s-a asteptat ca oamenii sa aiba o reactie mai puternica, dar ca nu vrea sa fie timid mai departe de prezentare pentru astfel de subiecte in jocurile sale, si ca sunt realizate pentru a face jucatorii sa empatizeze si sa inteleaga motivatiile lui Snake.

Mai devreme anul acesta, Kojima a spus de asemenea ca jocurile nu vor fi considerate o cultura, daca nu abordeaza subiecte mai emotionante si sensibile.

Metal Gear Solid V : The Phantom Pain este momentan in productie pentru Xbox One si Playstation 4, desi publisher-ul Konami nu a anuntat inca o data de lansare pentru joc.

Am jucat cateva din jocurile anterioare, iar povestea lui Snake este una destul de bine inchegata si sunt sigur ca in jocul ce urmeaza sa apara, aceasta va fi mult mai emotionanta si buna.

 

De Admin

Un comentariu la „Kojima vorbeste despre bugete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *